Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας Βαρβάρας - Επίκεντρο του εορτασμού ο ναός στην οδό Σολωμού

Πάτρα: Με λαμπρότητα τιμήθηκε η μνήμη τη...

Στον όρθρο και στην αρχιερατική Θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 4/12/023 προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος

Η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος και Αθληφόρου Βαρβάρας τιμήθηκε από την εκκλησία μας στις 4 Δεκεμβρίου & επίκεντρο του εορτασμού στην πόλη των Πατρών ήταν ο ιερός ναός στην οδό Σολωμού όπου προΐσταται ο π. Γερασιμάγγελος Στανίτσας.

Ο ναός όπου η ανθοστόλιστη εικόνα της Αγίας Βαρβάρας που είναι προστάτιδα του Πυροβολικού, είχε τοποθετηθεί στην είσοδο, κατακλύστηκε από πιστούς που πέρασαν για να ανάψουν το κερί τους και να λάβουν ευλογία και δύναμη.

Στην πανηγυρική Θεία λειτουργία το πρωί της Δευτέρας 4/12 προεξήρχε και κήρυξε το Θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και αναφέρθηκε στο βίο και την πίστη της Αγίας Βαρβάρας ενώ στο τέλος επαίνεσε τους ιερείς του ναού για το λαμπρό έργο που επιτελείται στην μεγάλη ενορία της Αγίας Βαρβάρας. Μάλιστα στο ναό γίνονται και εργασίες επέκτασης του.

Ο κ. Χρύσανθος την παραμονή της εορτής, το απόγευμα της 3ης Δεκεμβρίου 2023  χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Ακταίου.

Η Αγία μεγαλομάρτυς Βαρβάρα, ήταν Μικρασιάτισσα αγία που έζησε κατά τον 3ο αιώνα μ.Χ. στη Νικομήδεια της Μικράς Ασίας.

*Να προσθέσουμε πως στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στο ναό της Αγ. Βαρβάρας Πατρών παρέστη και συμμετείχε & ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προϊστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού Ευαγγελιστρίας. Επίσης στο ναό υπάρχει και εικόνα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και την Τρίτη 5/12 που τιμάται η μνήμη του Αγίου στη Θεία λειτουργία θα χοροστατήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις