Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ισραηλινά τανκς προελαύνουν στη νότια Γάζα - Ο εμπαιγμός των Παλαιστινίων

Ισραηλινά τανκς προελαύνουν στη νότια Γά...

Δεκάδες άρματα μάχης και άλλα οχήματα του ισραηλινού στρατού εισήλθαν τη Δευτέρα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στο ύψος της πόλης Χαν Γιουνίς

Αρκετοί κάτοικοι και δημοσιογράφοι στη Λωρίδα της Γάζας αναφέρουν, τα τελευταία λεπτά, ότι έχουν δει ισραηλινά τανκς και τεθωρακισμένα οχήματα στα περίχωρα του Χαν Γιουνίς, στα νότια, λίγες ώρες μετά την εντολή εκκένωσης από το Ισραήλ.

Η εν λόγω εξέλιξη φαίνεται να σηματοδοτεί τις προετοιμασίες για μια ισραηλινή επίθεση εναντίον της Χαμάς μέσα και γύρω από το Χαν Γιουνίς, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, στην περιοχή έχουν πέσει φυλλάδια και έχουν σταλεί γραπτά μηνύματα που προειδοποιούν για επικείμενη έντονη στρατιωτική δραστηριότητα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Ισραήλ, υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο ισραηλινός στρατός έχει «εισέλθει σε μια νέα φάση» στον πόλεμο και «καταδιώκει τη Χαμάς όπου κι αν κρύβεται η Χαμάς – στο βορρά και στο νότο».

Όπως μεταφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, τα ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται στα ανατολικά, στις περιοχές του Abasan και του Khuzaa, που είναι πιο κοντά στο φράχτη των συνόρων με το Ισραήλ.

Οι εν λόγω περιοχές βρίσκονται περίπου 6 μίλια (9,5 χιλιόμετρα) από το πέρασμα της Ράφα με την Αίγυπτο, αριθμώντας περίπου 400.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο. Ωστόσο, από τότε που ξεκίνησε η εισβολή του Ισραήλ, πολλοί κάτοικοι της Γάζας έχουν καταφύγει στο Χαν Γιουνίς και τα περίχωρά του -Abasan και Khuzaa- σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τα στρατεύματα του Ισραήλ στο βορρά. εκστρατεία του Ισραήλ στο βορρά.

Αυτό έχει ασκήσει τεράστια πίεση στις υποδομές της πόλης, με τους ανθρώπους να χρειάζονται απεγνωσμένα τρόφιμα, νερό και καταλύματα.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο διοικείται από τη Χαμάς, ανακοίνωσε ότι 15.899 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τη στρατιωτική του επιχείρηση ως αντίποινα για τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Μια περίπλοκη διαδικασία εκκένωσης
Σύμφωνα με το BBC, η κατάσταση εκκένωσης στη Γάζα είναι εξαιρετικά περίπλοκη.

Ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες που δείχνουν μια διαιρεμένη Λωρίδα της Γάζας που έχει χωριστεί σε 2.400 τετράγωνα, δίνοντας στους πολίτες αντικρουόμενες συμβουλές σχετικά με το πού πρέπει να πάνε.

Ο χάρτης έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, στο X (πρώην Twitter) και σε φυλλάδια που περιέχουν κωδικούς QR. Ωστόσο, αυτό προϋποθέτει ότι οι κάτοικοι διαθέτουν ένα λειτουργικό smartphone για να το χρησιμοποιήσουν.

Μια περιοχή στην οποία προσπάθησαν να ωθήσουν τον κόσμο είναι η al-Muwasi στην ακτή. Σύμφωνα με τους ανθρώπους με τους οποίους μίλησε δημοσιογράφος του βρετανικού δικτύου, η περιοχή δεν διαθέτει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις, οπότε τώρα ο κόσμος κατευθύνεται αλλού

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις