Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Μπαλαούρας

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Μάκης Μπαλαούρας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποίησε ο Μάκης Μπαλαούρας, πρώην βουλευτής Ηλείας και οικονομολόγος, με επιστολή του προς τις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.


“Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ” σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλαούρας, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει σε ένα “μεταλλαγμένο κόμμα”.

Αναλυτικά, η επιστολή του κ. Μπαλαούρα:

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που το 2001 ξεκινήσαμε, εκπροσωπώντας την ΑΚΟΑ μαζί με τον Γιάννη Μπανιά, στον “Χώρο Διαλόγου και κοινής Δράσης της Αριστεράς”, στα γραφεία της «Εποχής», μαζί με τον Μανώλη Γλέζο- Δημήτρη Παπαχρήστο, τον Συνασπισμό με Αλαβάνο-Φλαμπουράρη, την ΚΕΔΑ με Θεωνά-Μ Κωστόπουλο κτλ για την  “Επανίδρυση της Αριστεράς”.

 Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ του Χρηματοπιστωτικού- Ο.Μ Τράπεζα Ελλάδος και ως δεύτερη της Ηλείας- Ο.Μ. Ανδραβίδας-Κυλλήνης , που με έκανε να αισθάνομαι υπερηφάνεια που ήμουν μέλος του και με τίμησε ως Βουλευτή στην εξαιρετικά πολύ δύσκολη περίοδο που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το 2015.

 Με οδύνη όμως αποφάσισα να αποχωρήσω, όπως ήδη πράττουν χιλιάδες μέλη, από το σημερινό πολιτικό σχηματισμό που εξακολουθεί να φέρει τον ιστορικό όνομα ΣΥΡΙΖΑ, ένα όνομα που σηματοδότησε μια από τις μεγάλες περιόδους της Αριστεράς στη χώρα μας και στην Ευρώπη.

Όπως, έχω γράψει επανειλημμένως δημοσίως, ο νέος πρόεδρος εγκατάλειψε τις  πάγιες θέσεις της Αριστεράς, ανέτρεψε τις συλλογικές αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αμφισβήτησε βασικές επιλογές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και για ζητήματα που πλήττουν ευθέως και τον Αλέξη Τσίπρα, όπως, για τα 37 δισ. και το «άρρωστο» κόμμα), καταστρατήγησε την εσωκομματική δημοκρατία, ενώ συνέβαλε έντονα στην αποπολιτικοποίηση και στον ευτελισμό των αρχών μας και του ηθικού μας φορτίου, κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων.

 Ο ίδιος στη συνεδρίαση της ΚΕ, δε τα έβαλε μόνο με τα στελέχη, που είχαν σηκώσει το βασικό βάρος της διακυβέρνηση μας, ως «εσωτερικών εχθρών»-«5η Φάλαγγα», που  κάνουν «πολιτική του Pumaro»!!!

 Δε μπορώ, επομένως να συνεχίσω σε ένα μεταλλαγμένο κόμμα, που οδηγείται να γίνει όπως το Δημοκρατικό κόμμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με την επιθυμία του προέδρου…

Αποχαιρετώντας σας, εύχομαι να βρεθούμε ξανά στους αγώνες και με τα κοινωνικά κινήματα, για να ανατραπεί το νεοφιλελεύθερο καθεστώς της Δεξιάς, δίνοντας ελπίδα για ένα αύριο με δικαιοσύνη, ελευθερία και ισότητα, που μόνο η Αριστερά μπορεί να δώσει…

Μάκης Μπαλαούρας

Υ.Γ. . Περίμενα για να καταθέσω την απόφαση μου στις συνελεύσεις των οργανώσεων που συμμετείχα, αλλά αυτές δεν συγκλήθηκαν και κατέφυγα σε αυτή τη δημόσια δήλωση.   .

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις