Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φ. Ζαΐμης: Η καινοτομία και η περιφερειακή διακυβέρνηση αποτελούν βασικό παράγοντα της ανάπτυξης

Φ. Ζαΐμης: Η καινοτομία και η περιφερεια...

Αυτό τόνισε στη συνεδρία «Καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που έγινε στο πλαίσιο στο πλαίσιο της 8ης Έκθεσης Patras IQ την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στο Πανεπιστήμιο Πατρών

Η καινοτομία και η περιφερειακή διακυβέρνηση αποτελούν βασικό παράγοντα της ανάπτυξης. Αυτό ήταν το βασικό συμπέρασμα της συνεδρίας «Καινοτομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» που έγινε στο πλαίσιο στο πλαίσιο της 8ης Έκθεσης Patras IQ την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, Φωκίων Ζαΐμης, ο οποίος και συντόνισε την εκδήλωση τόνισε τα εξής: «Η πολυνομία, η γραφειοκρατία και η μη ηλεκτρονική διασύνδεση των δημοσίων φορέων ακόμα και σήμερα, παρόλα τα βήματα που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, κρατά την τοπική αυτοδιοίκηση και γενικά την χώρα δεμένη στο χθες. Η Ευρώπη δεν αρκείται στην απλή ψηφιοποίηση εγγράφων ή διαδικασιών και βαδίζει ολοταχώς προς την ψηφιακή διακυβέρνηση (digitalgovernance) στην οποία ο πολίτης συν-αποφασίζει για πολλά θέματα. Ένα βήμα δηλαδή πιο κοντά στην άμεση δημοκρατία. Η καινοτομία είναι αναγκαία σε όλους τους τομείς ιδιωτικό, δημόσιο ακόμα και στην καθημερινότητα για την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Η δημοτική σύμβουλος Σπάτων -  Αρτέμιδος Δήμητρα Αναγνωστοπούλου ανέλυσε διεξοδικά γιατί είναι σημαντική η έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων. «Η αποτελεσματική διαχείριση των αποβλήτων, και αφετέρου μια οικονομικά αποδοτική, που δεν επιβαρύνει τον κάτοικο, αποτελεί το μεγάλο στοίχημα για κάθε Δημοτική Αρχή πάντα», ανέφερε η κ. Αναγνωστοπούλου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Β/Δ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παππάς είχε την ευκαιρία να παρουσιάσω το νέο λογιστικό πλαίσιο των Δήμων. «Η υιοθέτηση ενιαίων κανόνων για τη σύνταξη και την παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων στο Δημόσιο Τομέα και στους ΟΤΑ είναι πλέον επιτακτική, αφού οι πληροφορίες που θα παρέχονται από τις οικονομικές καταστάσεις στου χρήστες θα είναι συγκρίσιμες και κατανοητές διεθνώς. Έτσι θα διαμορφωθούν προϋποθέσεις για συνετή και χρηστή οικονομική διαχείριση των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου τομέα και περαιτέρω κίνητρο για τη μεγέθυνσή τους, ενώ θα δημιουργηθεί και κλίμα εμπιστοσύνης ανάμεσα σε πολίτες και κράτος», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.

«Η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος υλοποιεί νέα προγράμματα & δράσεις ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από την πλευρά της Περιφέρειας ούτως ώστε να είναι έτοιμο το Ερευνητικό Κέντρο στη Δυτική Ελλάδα  για την ενίσχυση της έρευνας και καινοτομίας και την αξιοποίηση του επιστημονικού της δυναμικού», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης.

Την εκδήλωση, έκλεισε ο Σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης, Υπουργείο Εσωτερικών Συντονιστής «Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες» Δρ. Παντελής Νικολαΐδης, ο οποίος είχε μια ενδιαφέρουσα ομιλία σχετικά με την καινοτομία στη δημόσια διοίκηση τονίζοντας την σημασία της στην αντιμετώπιση των κρίσεων, στην ενσωμάτωση και εφαρμογή των εξελίξεων της τεχνολογίας και ειδικότερα της τεχνικής νοημοσύνης καθώς και στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών στις εφαρμοζόμενες πολιτικές. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις