Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τι λένε οι επιχειρηματίες της εστίασης για την «εξαφάνιση» των αναψυκτικών από καφέ και εστιατόρια

Πάτρα: Τι λένε οι επιχειρηματίες της εστ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

«Αρνούμαστε να γίνει η εστίαση είδος πολυτελείας»

 

Αντιδράσεις στο χώρο της εστίασης φέρνει το γεγονός ότι από την Πρωτοχρονιά του 2024 όσοι παραγγέλνουν σε μια καφετέρια ή σε ένα εστιατόριο ροφήματα θα δουν αυξήσεις μόνο στα αναψυκτικά (και γενικά στα μη αλκοολούχα ποτά) καθώς ο ΦΠΑ επιστρέφει στο 24%.

Και στην Πάτρα, η πρόθεσή τους είναι αποσυρθούν αυτά τα προϊόντα από τους καταλόγους καθώς οι επιχειρηματίες της εστίασης αρνούνται, όπως λένε χαρακτηριστικά, να γίνει η εστίαση «είδος πολυτελείας».

Πιο συγκεκριμένα, 26 Πρωτοβάθμια Σωματεία, που αντιστοιχούν σε χιλιάδες καταστήματα, από όλη την Ελλάδα, υπογράφουν την απόσυρση.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, μιλώντας στο thebest.gr, “ Δεν μπορείς να αρνηθείς την πώληση, όμως μπορείς να επιλέξεις τι θα πουλάς. Και δεν μπορεί να πουλάμε πορτοκαλάδα με 24% ΦΠΑ σα να είναι αλκοόλ.

Η εστίαση συντονισμένα και πανελλαδικά αντιδρά στην μετατροπή της δραστηριότητάς της σε επιλογή για λίγους.

Η μετάβαση στον υψηλό συντελεστή των σερβιριζόμενων αναψυκτικών και ροφημάτων μας επαναφέρει στην περίοδο των μνημονίων. Αποκαλύπτει δε την κρυφή ατζέντα της κυβέρνησης που τεχνηέντως απέκρυψε κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αυτής και της προηγούμενης που με μεγάλο πάθος υποστήριξε δηλώσεις όπως «ΦΠΑ 21% και 11% στο τέλος της προηγούμενης τετραετίας ,η μείωση φόρων επιφέρει μεγαλύτερα έσοδα στο κράτος»”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις