Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αίγιο: Γεωλόγοι στον Ελαιώνα για τις κατολισθήσεις- Η έκθεση που αναμένεται

Αίγιο: Γεωλόγοι στον Ελαιώνα για τις κατ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σκοπός να υπάρξει μία εμπεριστατωμένη έκθεση που θα δίνει κατευθύνσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο

Κατευθύνσεις από επιστήμονες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατολίσθηση που σημειώνεται στον Ελαιώνα Αιγίου, στη θέση Δερβενάκι, αναμένεται να δοθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. 

Πρόκειται για φαινόμενο που δημιουργεί προβλήματα όταν υπάρχουν βροχοπτώσεις και για το οποίο θα αποφανθούν γεωλόγοι που βρέθηκαν στην περιοχή προκειμένου να το εξετάσουν.

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Μπονάνος, «υπήρξε μία παρέμβαση μέσω επικοινωνίας με το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στην προσπάθειά μας να έχουμε μία ολοκληρωμένη επιστημονική εικόνα για το φαινόμενο των κατολισθήσεων.

Σκοπός ήταν να έχουμε μία εμπεριστατωμένη έκθεση που θα δίνει κατευθύνσεις για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Χθες ήρθαν στην περιοχή δύο γεωλόγοι με τους οποίους συναντηθήκαμε και θα μείνουν για κάποιο διάστημα ώστε να συντάξουν  μία έκθεση την οποία αναμένουμε το επόμενο δεκαήμερο ώστε να μπορέσουμε να έχουμε ένα ασφαλές επιστημονικό συμπέρασμα για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί μία δύσκολη κατάσταση κάποιων χιλιομέτρων που ταλαιπωρεί την περιοχή. Σημαντικό είναι να εξετάσουμε το βαθμό της επικινδυνότητας».  

Όπως τόνισε ο κ. Μπονάνος, η αντιμετώπιση αυτού του θέματος είναι ζήτημα που ξεφεύγει από την αρμοδιότητα της Περιφέρειας και του δήμου Αιγιαλείας. «Θα πρέπει η κυβέρνηση ανάλογα και με τις κατευθύνσεις που θα δώσει η επιστημονική κοινότητα να προχωρήσει στην αποκατάσταση μιας περιοχής η οποία ταλαιπωρεί συνεχώς όπως υπάρχουν βροχοπτώσεις».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις