Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ναυάγιο στη Λέσβο: Διασώθηκε άτομο που επέπλεε με βαρέλι

Ναυάγιο στη Λέσβο: Διασώθηκε άτομο που ε...

Συνεχίζονται οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης των 13 ναυτικών που επέβαιναν στο πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται από το πρωί της Κυριακής στα ανοιχτά της Λέσβου, καθώς οι ελληνικές Αρχές αναζητούν 13 μέλη πληρώματος του φορτηγού πλοίου Raptor με σημαία Κομόρες, το οποίο βυθίστηκε, ενώ μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο στην Κωνσταντινούπολη.

 Την ώρα που Λιμενικό και Πολεμικό Ναυτικό σαρώνουν την περιοχή με πλωτά και εναέρια μέσα προσπαθώντας να εντοπίσουν επιζώντες, στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 10 μποφόρ, όπως μετέδωσε στο OPEN. 

 Το πλοίο βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου στην περιοχή «Ταβάρι» και είχε μήκος 106 μέτρα.

 Διασώθηκε άτομο που επέπλεε σε βαρέλι
 
Πριν από λίγες ώρες, διασώθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ένα άτομο, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. «Εντοπίστηκε ζωντανός πάνω σε ένα βαρέλι, τον διέσωσε το ελικόπτερο και τον μετέφερε στη Μυτιλήνη. Ο διασωθέντας ήταν σε κατάστασησύγχυσης και διακομίστηκε στο νοσοκομείο του νησιού» είπε ο εκπρόσωπος.

 Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη  του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας ένας Ινδός και 11 Αιγύπτιοι.

Έστειλε «May day» και χάθηκε από τα ραντάρ

Μετά τις 7 το πρωί το πλοίο δήλωσε μηχανική βλάβη, ενώ στις 8:20 έστειλε σήμα «may day» όπου δήλωσε και κλίση. Λίγη ώρα αργότερα χάθηκε από τα ραντάρ.

 Σύμφωνα με το Λιμενικό, στην περιοχή βρίσκονται πέντε φρεγάτες, ενώ έχουν αποπλεύσει και τρία σκάφη του Λιμενικού. Στην επιχείρηση συνδράμει από αέρος ένα ελικόπτερο και έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις