Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λαμπρότητα τιμήθηκε το εκκλησάκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΗ (Δ/ΝΤΡΙΑ ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟΥ), ...

ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΗ (Δ/ΝΤΡΙΑ ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟΥ), ΘΕΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ π.ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ΜΑΡΙΝΑ ΠΑΡΟΥΣΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΝΤΖΗΣ, ΑΡΧΙΜ.π.ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Τελέστηκε Θεία Λειτουργία

Με μεγάλη λαμπρότητα τιμήθηκε το εκκλησάκι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Αγία Αικατερίνη, την παραμονή της εορτής της, την Παρασκευή στις 24 Νοεμβρίου 2023 με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ.Χρυσάνθου, του Αρχιμανδρίτη π.Αμβροσίου Γκουρβέλου, του π.Ιωάννη Παρούση, του π.Κωνσταντίνου Δαραμούσκα και των διακόνων Παναγιώτη Γιαννόπουλου και Στυλιανού Κουγιουμτζή.

Τη Θεία λειτουργία τίμησαν με την παρουσία τους: ο Περιφερειακός Διευθυντής Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Ελλάδας, κ.Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού κ.Τάκης Πετρόπουλος, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης 3ης θέσης δασκάλων, κ.Αικατερίνη Νικολακοπούλου, ο (τέως) επίκ καθηγητής του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών κ.Ιωάννης Καραντζής, το μέλος της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Π.Ε. Δήμου Πατρέων, κ.Ανδρέας Μπαγιώργος, αρκετοί εκπαιδευτικοί, πολλοί γονείς των μαθητών/-τριών του σχολείου, ευλαβείς πολίτες και, φυσικά, η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πατρών-Στρουμπείου, κ.Πηνελόπη Φραντζή. Οι μαθητές/-τριες παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια παρακολούθησαν ενημερωτική ομιλία από μέλη της Φιλοτελικής Εταιρείας Πατρών: τον Πρόεδρο, κ.Ηλία Φαρμάκη, και τον Γραμματέα κ.Νίκο Παπανικολάου, τη Διευθύντρια των ΕΛΤΑ Αχαΐας, κ.Βακάκη και τον υπάλληλο και Πρόεδρο του Σωματείου κ.Διαμαντόπουλο. Οι εισηγητές ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με τον φιλοτελισμό, τους συλλέκτες, την αξία της συλλογής γραμματοσήμων αλλά και για τη δράση της ειδικής θυρίδας που λειτουργεί κάθε χρόνο στο χώρο του καταστήματος των ΕΛΤΑ επί της οδού Μαιζώνος για τα γράμματα των παιδιών στον Άγιο Βασίλη.

Οι μαθητές/-τριες ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με τις νέες γνώσεις που απέκτησαν, ώστε μετά το πέρας της παρουσίασης κατέκλυσαν τον ομιλητή και πρώην διευθυντή δημοτικού σχολείου κ. Νίκο Παπανικολάου με πλήθος ερωτήσεων. Στους μαθητές/-τριες μοιράστηκε έντυπο διαφημιστικό των ΕΛΤΑ. Εν συνεχεία περιηγήθηκαν στην Έκθεση Γραμματοσήμου που λειτούργησε στην αίθουσα Εκδηλώσεων της σχολικής μονάδας

Ακολούθως, παρακολούθησαν ένα βιωματικό εργαστήριο σχετικά με την τέχνη της αγιογραφίας με τη γνωστή αγιογράφο των Πατρών, κ.Νεκταρία Αθανασοπούλου. Οι μαθητές/-τριες ενθουσιάστηκαν από τα στάδια που ακολουθεί μια αγιογραφία, προκειμένου να τελειοποιηθεί και δήλωσαν στην κ.Αθανασοπούλου, ότι επιθυμούν να επαναληφθεί αυτό το εργαστήριο!

 ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΥΛΛΑΪΔΗ, ...

ΗΛΙΑΣ ΓΚΟΤΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΥΛΛΑΪΔΗ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΚΕΤΟΥ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,...

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ κ.ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΡΟΥΜΠΕΙΟΥ κ.ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΗ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 3ης ΘΕΣΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, Γ.ΠΑΓΑΝΙΑ, Προϊσταμένη 15ου Νηπ/γείου Πατρών.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΗ, ΗΛ...

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΦΡΑΝΤΖΗ, ΗΛΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις