Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οδοντωτός: Εν αναμονή της καλοκαιρίας η επιστροφή στις ράγες

Οδοντωτός: Εν αναμονή της καλοκαιρίας η ...

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας εφόσον ο καιρός το επιτρέψει

Στα μέσα της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να επιστρέψει στις ράγες ο Οδοντωτός, στην περίπτωση βέβαια που η κακοκαιρία  δεν προκαλέσει κάποια νέα… αδιόρθωτη βλάβη στο ήδη ταλαιπωρημένο δίκτυο.
Πάνω στη γραμμή εργάζεται συνεργείο του ΟΣΕ το οποίο καθαρίζει και ελέγχει το δίκτυο που έχει πληγεί από την εκτεταμένη κατολίσθηση στις 2 Νοεμβρίου. Οι επιθεωρήσεις που έγιναν εκ νέου χθες Παρασκευή από κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ έδειξαν ότι η γραμμή εξακολουθεί να είναι ανθεκτική στις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Η επιθεώρηση κατέστη δυνατή διότι ο δήμος Καλαβρύτων έχει καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο που ήταν ο καθαρισμός της γραμμής από τόνους φερτών υλικών. Τα συνεργεία του δήμου ενεργούν εδώ και ένα 15ήμερο στα πρανή της γραμμής και πάνω στο δίκτυο καθώς ο ΟΣΕ αδυνατεί να αντιμετωπίσει με ίδια μέσα και δυνάμεις το πρόβλημα.

Το Υπουργείο Υποδομών μάλιστα, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του δήμου να χορηγήσει εκτάκτως ποσό 100 χιλιάδων ευρώ για τις αποκαταστάσεις.

Στο μεταξύ, εδώ και ένα 15ήμερο συνεχίζουν εντατικά τον καθαρισμό και αποκατάσταση της κοίτης του Βουραϊκού, από τα ύψος του Διακοπτού έως και τον Σ.Σ. στα Νιάματα, τα συνεργεία της Περιφέρειας Δυτική Ελλάδος και του Δήμου Αιγιαλείας.

Η Περιφέρεια καθαρίζει και μεταφέρει τόνους φερτών υλικών τους οποίους απομακρύνουν οι δύο δήμοι από την κοίτη και τα πρανή του βουνού με το δήμο Αιγιαλείας να εστιάζει στο μεγάλο μέτωπο της παλαιάς εθνικής στα Ζαχλωρίτικα αλλά και του δρόμου προς Μαμουσιά.

Στο μεταξύ, ερώτηση προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Σταϊκούρα με θέμα «Άμεση και ασφαλής επαναλειτουργία της σιδηροδρομικής γραμμής του ‘‘Οδοντωτού’’» κατέθεσαν 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ερώτηση, αφού γίνεται αναφορά στις πρόσφατες αποκαλύψεις για το εγκληματικό δυστύχημα των Τεμπών, παρουσιάζεται η τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, με το κλείσιμό της για 4η φορά μέσα σ ένα δίμηνο από τα μπάζα που κατεβάζει το ποτάμι κάθετα μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Στο κείμενο δεν παραλείπεται να παρατεθεί ως αιτία αυτής της κατάστασης η καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, ωστόσο, γίνεται λόγος για «αδιαφορία της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό, την ομαλή και ασφαλή λειτουργία της γραμμής».

Επιπλέον, τονίζεται «η σημασία του Οδοντωτού για τη μεταφορά των ντόπιων κατοίκων αλλά και για την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και οικονομιών εξαιτίας αυτής της μοναδικής σε ιστορία και φυσικό κάλλος διαδρομής».

*Εφημερίδα "Γνώμη"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις