Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στην Αθήνα, στο 36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου αναμένεται ο Παλαιστίνιος σκηνοθέτης Elia Suleiman

Στην Αθήνα, στο 36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού ...

Ο καταξιωμένος εικαστικός Γιάννης Ψυχοπαίδης φιλοτέχνησε ένα πρωτότυπο έργο που θα πωλείται καθ'όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ & τα έσοδα θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού

Το φετινό Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα υποδεχθεί ανάμεσα στους υπόλοιπους φετινούς καλεσμένους του τον βραβευμένο στο Φεστιβάλ των Καννών, Παλαιστίνιο-Παριζιάνο σκηνοθέτη και φίλο του Φεστιβάλ, Elia Suleiman, ο οποίος θα παραστεί στην προβολή της ταινίας του "The Time That Remains", την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023 στον κινηματογράφο Έλλη, στην οδό Ακαδημίας, στην Αθήνα μια ειδική προβολή της διοργάνωσης-αναφορά στο Παλαιστινιακό ζήτημα.

Nωρίτερα την ίδια μέρα, ο σκηνοθέτης Elia Suleiman θα παρουσιάσει και ένα masterclass, στον κινηματογράφο Τριανόν στην οδό Κοδριγκτώνος και Πατησίων (1/12 στις 13.00).

ΠΡΟΕΝΑΡΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΒΩΒΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Την Τετάρτη 29/11/2023, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (Αuditorium Theo Angelopoulos) στην οδό Σίνα, στις 20.00 θα γίνει μία Επετειακή προβολή για τα 100 χρόνια της ταινίας «Cœur Fidèle – Πιστή Καρδιά» με ζωντανή μουσική του Νίκου Πλάτανου, συνοδεία από τους: Νίκο Πλάτανο (Πιάνο), Τηλέμαχο Μούσα (Ηλεκτρική Κιθάρα, Theremin) και Νίκο Γιούσεφ (Μουσικό Πριόνι).

Πρόκειται για βωβή ταινία Γαλλικής παραγωγής 1923, ασπρόμαυρη, με διάρκεια 87 λεπτά.

Σκην.: Jean Epstein

Σεν.: Jean Epstein, Marie Epstein

Φωτ.: Léon Donnot, Paul Guichard, Henri Stuckert.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Léon Mathot, Gina Manès, Edmond Van Daële, Claude Benedict, Madame Maufroy, Marie Epstein, Madeleine Erickson.

Η Μαρί θέλει να ξεφύγει από τη δουλειά της αλλά και από τον εραστή της, Πολ, έναν άνεργο μεθυσμένο. Ονειρεύεται να φύγει μακριά με τον λιμενεργάτη Ζαν. Οι δύο άντρες καβγαδίζουν και τσακώνονται για τη Μαρί σε δύο περιπτώσεις, αλλά ο Πολ εξακολουθεί να την επηρεάζει. Η Μαρί έχει ένα μωρό που αρρωσταίνει και όσο περνάει ο καιρός ο Ζαν και ένας ανάπηρος γείτονας προσπαθούν να βοηθήσουν το παιδί.

Ο ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΕΙΔΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ 36ο ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Στη σκιά των τραγικών εξελίξεων στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου ζήτησε από τον καταξιωμένο εικαστικό Γιάννη Ψυχοπαίδη να φιλοτεχνήσει ένα πρωτότυπο έργο που θα πωλείται καθ'όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, και στις 2 αίθουσες που το φιλοξενούν (ΕΛΛΗ & ΑΝΔΟΡΑ).

Το έργο (ακουαρέλα), υπογεγραμμένο από τον ζωγράφο, θα διατίθεται στην τιμή των 20 ευρώ, σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για ανθρωπιστική βοήθεια υπέρ του Παλαιστινιακού λαού στην πολύπαθη Λωρίδα της Γάζας.

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Εκτός από το καθιερωμένο Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα, τις πρεμιέρες ταινιών, τις Ειδικές Προβολές και τις Προβολές Ταινιών Μικρού Μήκους των σπουδαστών του New York College, της Horme Pictures και της Κινηματογραφικής Σχολής Σταυράκου, το πρόγραμμα του 36ου Πανοράματος περιλαμβάνει και τα παρακάτω αφιερώματα (επιγραμματικά):

Agnès Varda, Georges Franju, Lindsay Anderson, Δημήτρης Μακρής και Ολυμπία Μυτιληναίου.

Περισσότερα νέα για το πρόγραμμα, τους υπόλοιπους καλεσμένους & τις παράλληλες εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ, θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες μέρες.

36ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Πέμπτη 30/11 - Τετάρτη 6/12

Κινηματογράφος ΕΛΛΗ (Ακαδημίας 64)

Κινηματογράφος ΑΝΔΟΡΑ (Σεβαστουπόλεως 117)

Γενική είσοδος: 6 ευρώ ανά προβολή

Θα ισχύσει και εισιτήριο 5 προβολών.

https://www.facebook.com/panorama.of.european.cinema

Στην αγαπημένη αυτή σινεφίλ διοργάνωση αναμένεται να δώσουν το παρών και αρκετοί Πατρινοί σινεφίλ.

Επιμέλεια ανάρτησης: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Το έργο του εικαστικού Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Το έργο του εικαστικού Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Cœur Fidèle - Πιστή Καρδιά.

Cœur Fidèle - Πιστή Καρδιά.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture