Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε ισχύ από αύριο η κατάπαυση του πυρός - Απελευθερώνονται οι πρώτοι όμηροι

Πόλεμος στο Ισραήλ: Σε ισχύ από αύριο η ...

Η Χαμάς έδωσε στο Ισραήλ τη λίστα με τους ομήρους που θα απελευθερωθούν

Το Κατάρ ανακοίνωσε ότι η Χαμάς παρέδωσε στο Ισραήλ τη λίστα με τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν και ότι η κατάπαυση του πυρός θα ξεκινήσει από τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής (24.11.2023) αλλά και ότι θα απελευθερωθούν 13 Ισραηλινοί.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Ντόχα, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ ανακοίνωσε τον τρόπο που θα τεθεί από αύριο σε εφαρμογή η συμφωνία του Ισραήλ με τη Χαμάς και σημείωσε ότι θα απελευθερωθούν 13 γυναίκες και παιδιά στις 16:00 της ίδιας ημέρας.

Θα ακολουθήσει η απελευθέρωση μερικών από τους 150 Παλαιστίνιους που βρίσκονται στις φυλακές του Ισραήλ.

Αυτή θα είναι η πρώτη ομάδα ομήρων που θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στο Ισραήλ. Σύμφωνα με παλαιότερες αναφορές, η Χαμάς είχε απαγάγει περίπου 240 ανθρώπους από τις 7 Οκτωβρίου, τους οποίους κρατά μέχρι σήμερα.

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ του Κατάρ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Ντόχα αναμένει να ξεκινήσει άμεσα να περνάει μέσω της Ράφα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, αμέσως μόλις τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία για την κατάπαυση του πυρός.

Λόγω των κινδύνων για την ασφάλεια των ομήρων, ο Καταριανός εκπρόσωπος δεν έδωσε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα σχετικά με το πού και το πώς θα παραδωθούν οι όμηροι πίσω στο Ισραήλ, ωστόσο τόνισε ότι θα γίνει με μέριμνα του Ερυθρού Σταυρού.

Οι ελπίδες του Νετανιάχου για την απελευθέρωση πολλών ομήρων
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε σήμερα πως ελπίζει στην απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς, αναφέροντας ότι υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να επιτευχθεί αυτό.

«Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας, υπάρχουν πολλές προκλήσεις για να το πετύχουμε αυτό», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ.

«Ελπίζουμε να απελευθερώσουμε την πρώτη ομάδα και μετά από αυτό, δεσμευόμαστε να τους απελευθερώσουμε όλους», συμπλήρωσε ο Νετανιάχου.

Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην οποία κατέληξαν Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση 50 ομήρων με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση 150 Παλαιστίνιων κρατουμένων και τετραήμερη παύση των εχθροπραξιών δεν τέθηκε, όπως αναμενόταν, σήμερα σε εφαρμογή, με Ισραηλινούς αξιωματούχους να αναφέρουν ότι η συμφωνία δεν θα τεθεί σε ισχύ νωρίτερα από αύριο, Παρασκευή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters και Haaretz

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις