Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CAR

/

Οι 10+2 πίστες της Αμερικής στην ιστορία της Formula 1

Οι 10+2 πίστες της Αμερικής στην ιστορία...

Το πάρκινγκ του Σίζαρς Πάλας και το σιρκουί στο περιβόητο Strip του Λας Βέγκας είναι μόνο δύο από τα συνολικά 12 σημεία των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν φιλοξενήσει τη Formula 1 στα 74 χρόνια της ιστορίας της

Μετά από δεκαετίες, η Formula 1 περιλαμβάνει φέτος στο πρόγραμμά της τρία GP στις Ηνωμένες Πολιτείες -στο Μαϊάμι, στο Τέξας και στο Λας Βέγκας- χάρη στην επιθυμία -και επιτυχία- της αμερικανικής Liberty Media, κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ, να εξαπλώσει το σπορ στην αχανή χώρα της.
Ήδη η Liberty έχει εκτοξεύσει το ενδιαφέρον για τη Formula 1 στην Αμερική στο ζενίθ, μετά το ναδίρ στο οποίο είχε πέσει με το φιάσκο του GP Ινδιανάπολης του 2005 - στο οποίο εκκίνησαν μόλις 6 μονοθέσια, λόγω προβλημάτων με την ασφάλεια των ελαστικών των υπόλοιπων στην τραχιά φρέσκια άσφαλτο που είχαν στρώσει οι οργανωτές το θρυλικό οβάλ.
Τα πράγματα επιδεινώθηκαν το 2007, που έληξε το συμβόλαιο της Ινδιανάπολης με τη Formula 1, με τη δήλωση του τότε εμπορικού διευθυντή του σπορ Μπέρνι Έκλεστοουν ότι το σπορ δεν θα επιστρέψει ποτέ στη συγκεκριμένη πίστα. Πολλοί, μάλιστα, θεώρησαν ότι το σπορ -επί των ημερών του Μπέρνι- δεν θα επέστρεφε ποτέ και στις ΗΠΑ.
Η F1 δεν έμελλε να ανακάμψει για χρόνια από το φιάσκο αυτό, με αποκορύφωμα την περίοδο 2008-'11 που το σπορ δεν επισκέφτηκε τις ΗΠΑ. Αλλά έτσι κι αλλιώς η σχέση του σπορ με τη χώρα ήταν ήδη ασθενική. Παρά την πληθώρα του αγώνων στην Αμερική κυρίως τις δεκαετίες του 1970 και '80, από το 2000 έως και το 2021 μόνο τέσσερις πίστες είχαν φιλοξενήσει το σπορ - της Ινδιανάπολης συμπεριλαμβανομένης.

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports