Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Οδοντωτός «δαγκώνει» την κίνηση στα Καλάβρυτα

Ο Οδοντωτός «δαγκώνει» την κίνηση στα Καλάβρυτα
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Πλήγμα στην οικονομία της περιοχής το κλείσιμό του

Οικονομική «αιμορραγία» για τα Καλάβρυτα, ο κλειστός Οδοντωτός. Η τουριστική κίνηση στην περιοχή είναι πεσμένη, σε μια εποχή που υπό κανονικές συνθήκες θα έπαιρνε βαθιά ανάσα.

Το τρένο που συνδέει το Διακοπτό με τα Καλάβρυτα, και αποτελεί τουριστική ατραξιόν, μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές, δεν είναι λίγες οι φορές που έχει κλείσει λόγω των κατολισθήσεων.

«Η κατάσταση με το κλείσιμο του Οδοντωτού έχει επηρεάσει το κομμάτι το εμπορικό και την εστίαση, στην περιοχή μας και στην παρούσα λιγότερο τον κλάδο φιλοξενίας» επισημαίνει στο thebest.gr ο πρόεδρος των ξενοδόχων Καλαβρύτων, Κωνσταντίνος Δαφαλιάς. «Δημιουργεί, ωστόσο, μια πικρία στους επισκέπτες μας, που δεν μπορούν να κάνουν αυτή την πανέμορφη εκδρομή με τον Οδοντωτό. Να μην ξεχνάμε ότι το τρένο αποτελεί τη νούμερο ένα τουριστική ατραξιόν της περιοχής, διότι είναι ένα μέσο που λειτουργεί όλο το χρόνο, δεν είναι εποχιακό όπως είναι το Χιονοδρομικό Κέντρο, που βέβαια είναι αυτό που ανεβάζει τον πήχη της επισκεψιμότητας στην περιοχή αλλά ο Οδοντωτός προσελκύει κόσμο, όχι μόνο Έλληνες αλλά και ξένους. Είναι πολλά τα γκρουπ που θα ερχόντουσαν μονοήμερη εκδρομή, που ακυρώθηκαν. Σου λέει αν δεν κάνω το trip του Οδοντωτού, γιατί να πάω στα Καλάβρυτα; Την Κυριακή δεν είχε μεγάλη επισκεψιμότητα η περιοχή. Ήταν ελάχιστα τα πούλμαν που ήρθαν».

Η πρόταση στο Υπουργείο Μεταφορών

Λύσεις προκειμένου να μπορέσει να κινηθεί η επισκεψιμοτητα στην περιοχή, ψάχνουν τόσο η δημοτική αρχή όσο και οι φορείς της πόλης των Καλαβρύτων. Με αυτό το δεδομένο, ο Δήμαρχος Θανάσης Παπαδόπουλος, έχει έρθει σε επαφή δυο φορές με την Αχαιή υφυπουργό μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου και το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη.

Η πρόταση που έχει κατατεθεί, αναφέρει να πάει σταθερά τρένο του Οδοντωτού στην πόλη των Καλαβρυτών και να πραγματοποιεί δρομολόγιο μέχρι την περιοχή Νιάματα, στο σημείο δηλαδή που υπάρχει το πρόβλημα των κατολισθήσεων. Τα Νιάματα, είναι μια στάση που βρίσκεται μόλις ενάμιση από το Διακοπτό, αφετηρία του Οδοντωτού, οπότε ένα μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι εφικτή να γίνει.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις