Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γκάφα του Guardian: Σημαία του ψευδοκράτους σε δημοσίευμα για την Κύπρο

Γκάφα του Guardian: Σημαία του ψευδοκράτ...

Στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με τη σημαία της Κύπρου - Στο τέλος του άρθρου αναφέρεται η αντικατάσταση της εικόνας

Γκάφα έκανε η βρετανική εφημερίδα Guardian στο αποκαλυπτικό δημοσίευμα για την Κύπρο και τις σχέσεις της με ολιγάρχες της Ρωσίας.

Στην αρχική δημοσίευση, στη σύνθεση των φωτογραφιών υπήρχε μία σημαία του ψευδοκράτους που στη συνέχεια αντικαταστάθηκε με τη σημαία της Κύπρου.

Μάλιστα, στο τέλος του άρθρου αναφέρεται η αντικατάσταση της εικόνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Guardian, Ρώσοι ολιγάρχες μετέφεραν περιουσιακά στοιχεία πολλών δισεκατομμυρίων, μέσω Κύπρου, το πρώτο διάστημα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η έρευνα επικαλείται περισσότερα από 3,6 εκατομμύρια αρχεία με οικονομικά δεδομένα που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, τα οποία προέρχονται από το «Cyprus Confidential» μέσω ανώνυμης πηγής στη Διεθνή Κοινοπραξία Ερευνητικών Δημοσιογράφων (ICIJ) και το γερμανικό Paper Trail Media.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στα αρχεία που διέρρευσαν, η Κύπρος αποτελεί τη βασική πύλη προς την Ευρώπη, για τους Ρώσους ολιγάρχες που συνδέονται με τον Βλαντίμιρ Πούτιν και το Κρεμλίνο.

Το βρετανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι μεταξύ των 104 Ρώσων δισεκατομμυριούχων που εντόπισε το περιοδικό Forbes το 2023, τα δύο τρίτα εμφανίζονται μαζί με μέλη της οικογένειάς τους ως πελάτες των παρόχων επαγγελματικών υπηρεσιών του νησιού.

Τα αρχεία εμπλέκουν και τον Ρομάν Αμπράμοβιτς. Δεκάδες εκατομμύρια το διάστημα που ήταν ιδιοκτήτης της Τσέλσι φέρονται να δόθηκαν σε πληρωμές που αφορούν, σκάουτερ και στελέχη συλλόγων με όχι και τόσο νόμιμους τρόπους. Ο ίδιος σε συνεργασία με τον υπερπράκτορα Πίνι Ζαχάβι φέρονται, μέσω αμφιλεγόμενων συμφωνιών, ότι ήλεγχαν τις καριέρες 21 νεαρών ποδοσφαιριστών.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις