Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οργή για τον θάνατο 17χρονου από αστυνομικό - Οι κάμερες που ανακοινώθηκαν το 2021 ακόμα αναμένονται

Οργή για τον θάνατο 17χρονου από αστυνομ...

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί ένταση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από Ρομά που διαμαρτύρονται.

Οργή για τον θάνατο του 17χρονου που έπεσε νεκρός μετά από καταδίωξη  αστυνομικών της ΟΠΚΕ στη Βοιωτία.

Τα τελευταία 24ωρα επικρατεί ένταση σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας από Ρομά που διαμαρτύρονται.

Την ίδια ώρα, αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση που θα ρίξει «φως» στις συνθήκες.

Επεισόδια σημειώθηκαν σε Θήβα, Αλίαρτο και Ασπρόπυργο και η οδηγία που έχει δοθεί στους αστυνομικούς είναι να μην κάνουν χρήση χημικών και να μην παρεμβαίνουν και να αφήνουν την ένταση να αποκλιμακώνεται -κάτι που συμβαίνει.

 

Κρατούμενος ο αστυνομικός 

Ο αστυνομικός παραμένει κρατούμενος και ο εισαγγελέας τού έχει απαγγείλει κατηγορίες για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού και αναμένεται την Πέμπτη η απολογία του, όπως μεταδίδει το OPEN.

Επίσης, την Τετάρτη αναμένεται να καταθέσουν οι αυτόπτες μάρτυρες, που είναι ο αδερφός και του και πιθανώς και τα δύο ανήλικα κορίτσια που ήταν μαζί τους στο αυτοκίνητο.

Υπογραμμίζεται πως ο 17χρονος δεν έφερε όπλο.

Ζητούν Δικαιοσύνη
«Δεν ήρθαμε ούτε για βεντέτες, ούτε για τίποτα. Θέλουμε μια δικαιοσύνη, να πληρώσει ο άνθρωπος αυτό που έκανε και τέλος», λένε διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του ανήλικου.

«Δεν μπορεί να έρθει ο κάθε άνανδρος που βάζει μια στολή αστυνομικού να το παίξει εξουσία σε ένα παιδί 17 χρονών», προσθέτει άλλος νεαρός.

 Η πλευρά του αστυνομικού κάνει λόγο για εκπυρσοκρότηση του όπλου. Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του αστυνομικού, Νίκος Γεωργούσης, αναφέρει πως «το όπλο, όπως ισχυρίζεται και προκύπτει από τη δικογραφία εκπυρσοκρότησε όταν ο νεαρός επιχείρησε να του το πάρει από τα χέρια».

Σε δύο χρόνια έχουν πέσει νεκροί τρεις νεαροί Ρομ
Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σκοτωθεί τρεις νεαροί Ρομ, σε καταδίωξη με αστυνομικούς, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό. Και στις τρεις περιπτώσεις τα θύματα δεν έφεραν όπλο.

Το 2021 είχε πέσει νεκρός 20χρονος, μετά από καταδίωξη στο Πέραμα. Περίπου έναν χρόνο μετά, έπεσε νεκρός 16χρονος στη Θεσσαλονίκη.

Όλα είχαν ξεκινήσει όταν ο 16χρονος πήγε σε βενζινάδικο για 20 ευρώ βενζίνη. Όταν ο υπάλληλος τού είχε ζητήσει τα χρήματα, εκείνος εξαφανίστηκε. Η καταδίωξη από την αστυνομία ξεκίνησε όταν ο υπάλληλος κάλεσε τις Αρχές.

Το συμβάν στη Βοιωτία είναι το τρίτο κατά σειρά, με θύμα τον 17χρονο που δεν σταμάτησε σε σήμα αστυνομικών επειδή φέρεται να οδηγούσε με μεγάλη ταχύτητα.

Όλα τα παραπάνω δημιουργούν το ερώτημα εάν υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα στους κόλπους της ΕΛΑΣ, ενώ προκύπτει και ο προβληματισμός εάν και κατά πόσο τηρείται το πρωτόκολλο με τους κανόνες εμπλοκής στις καταδιώξεις.

Οι κάμερες που ανακοινώθηκαν το 2021...
Μάλιστα, μετά το συμβάν του 2021 στο Πέραμα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε αποφασίσει αλλαγές στον τρόπο που η Ελληνική Αστυνομία χειρίζεται τέτοια περιστατικά. Είχε ανακοινωθεί -μεταξύ άλλων- η επανεκπαίδευση των αστυνομικών αλλά και ο εφοδιασμός με κάμερες στους αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ καθώς και στα περιπολικά. 

Προς το παρόν, το μέτρο για τις κάμερες δεν έχει εφαρμοστεί, ενώ πριν λίγα 24ωρα ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως «τη Δευτέρα θα βγουν σε δημόσια διαβούλευση οι προδιαγραφές για τις κάμερες σώματος και οχημάτων της αστυνομίας (…) Κάμερες θα φέρουν πάνω από 2.500 - 3.000 αστυνομικοί που θα είναι στο πεδίο και στα περιπολικά».

 πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις