Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στην καρδιά της Γάζας

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στην καρδ...

Μάχες σώμα με σώμα στο έδαφος και φονικοί βομβαρδισμοί από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας

Ανελέητο είναι το σφυροκόπημα της Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ. Οι βομβαρδισμοί από τις IDF στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια, στη Σάμπρα και την Καν Γιουνίς ήταν ολονύχτιοι ενώ χτυπήθηκαν ξανά νοσοκομεία και υποδομές.

Στο παιδιατρικό νοσοκομείο Al Rantisi, βόρεια της Γάζας, ξέσπασε πυρκαγιά, μετά από ευθύ χτύπημα από ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη. Ο πύραυλος ή οι πύραυλοι χτύπησαν στο πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται κοντά στα κτίρια προκαλώντας υλικές ζημιές.

Την ίδια ώρα, εντείνονται οι επιδρομές του ισραηλινού στρατού και στη Δυτική Όχθη με τους νεκρούς να είναι περίπου 160 από τις 7 Οκτωβρίου.

Ο Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, θρηνούν 10.818 άτομα, εκ των οποίων τα 4.412 είναι παιδιά και τα 2.918 γυναίκες, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 26.905.

Οι Ισραηλινοί έχουν περισσότερες από 1.200 απώλειες, με 1.162 από αυτές να έχουν αναγνωριστεί. Οι τραυματίες ανέρχονται σε 5.400.

Στο μεταξύ, ο Λευκός Οίκος δήλωσε χθες (9/11) ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε καθημερινές τετράωρες παύσεις πυρός στη βόρεια Γάζα, ώστε να επιτραπεί στους ανθρώπους να διαφύγουν κατά μήκος δύο ανθρωπιστικών διαδρόμων, και χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται για κάποια εκεχειρία με τη Χαμάς, παρά για τοπικές και περιορισμένου εύρους παύσεις πυρός, που κάθε φορά θα ανακοινώνονται τρεις ώρες νωρίτερα. «Οι μάχες συνεχίζονται και δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός χωρίς την απελευθέρωση των αιχμαλώτων μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Βίντεο από την επίθεση στο νοσοκομείο Αl Shifa
Ο Παλαιστίνιος ακτιβιστής Saleh al-Jafarawi δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram που καταγράφει μέρος της καταστροφής και την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την ισραηλινή επίθεση στο νοσοκομείο Al Shifa στη Γάζα.

«Δύο λεπτά φρίκης! Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή γύρω από το νοσοκομείο Al Shifa. Έντονοι βομβαρδισμοί και συγκρούσεις. Μόνο απόψε, οι (ισραηλινές) δυνάμεις στόχευσαν το νοσοκομείο τρεις φορές. Κινδυνεύουμε να γίνουμε στόχος ανά πάσα στιγμή. Η κατάσταση είναι εξαιρετικά δύσκολη και ό,τι συνέβη τις τελευταίες 34 ημέρες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που συνέβη απόψε», ανέφερε ο ίδιος, περιγράφοντας την κατάσταση.

89 Ουκρανοί πολίτες απομακρύνθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας
Συνολικά 89 Ουκρανοί πολίτες έχουν απομακρυνθεί από τη Λωρίδα της Γάζας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η διαδικασία ξεκίνησε την Τετάρτη, όταν οι πρώτοι 43 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τον θύλακα. Ακολούθησαν άλλοι 46 Ουκρανοί που απομακρύνθηκαν την Πέμπτη.

«Τώρα βρίσκονται στην Αίγυπτο. Οι προσπάθειες για την απομάκρυνση των υπόλοιπων Ουκρανών υπηκόων από τη Λωρίδα συνεχίζονται. Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύονται όσο το δυνατόν περισσότεροι άμαχοι και ο πόλεμος που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή να μην οδηγήσει σε πλήρη κατάρρευση της διεθνούς σταθερότητας», είπε ο Ζελένσκι.

«Δεν υπάρχει τρόπος να φτάσει βοήθεια στη βόρεια Γάζα»
«Δεν υπάρχει τρόπος να φτάσει βοήθεια στους αμάχους στη βόρεια Γάζα», dhl;vnei o ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Λωρίδα της Γάζας, Ντέιβιντ Σάτερφιλντ.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η κατάσταση ως προς την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας έχει βελτιωθεί στη κεντρική και νότια Γάζα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και στη βόρεια Γάζα.

«Η βοήθεια στο νότο έφτανε κατά μέσο όρο τα 100 φορτηγά την ημέρα. Δύο αγωγοί που προμηθεύουν καθαρό πόσιμο νερό στο νότο από το Ισραήλ επαναλειτούργησαν», σημείωσε ο Σάτερφιλντ και τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις για να υπάρξει ένας ασφαλής τρόπος μεταφοράς των τραυματιών από το βορρά.

Το Ισραήλ «χτύπησε» στη Συρία
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε οργάνωση στη Συρία, ως αντίποινα για το χτύπημα με UAV σε σχολείο στην Εϊλάτ.

«Οι IDF επιτέθηκαν στη Συρία πριν από λίγο στην οργάνωση που εκτόξευσε χθες το μη επανδρωμένο αεροσκάφος προς το Εϊλάτ, το οποίο χτύπησε σχολείο της πόλης. Το συριακό καθεστώς είναι υπεύθυνο για κάθε τρομοκρατική ενέργεια που πραγματοποιείται από το συριακό έδαφος. Οι IDF θα απαντήσουν αυστηρά σε κάθε προσπάθεια που θα κάνει για να βλάψει το έδαφος του κράτους του Ισραήλ», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός μέσω X

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις