Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αξίζει ή όχι να αγοράζουμε στην Black Friday;

Πάτρα: Αξίζει ή όχι να αγοράζουμε στην B...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τα SOS για τους καταναλωτές

Με την Black Friday του 2023 να είναι προ των πυλών, και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου, οι καταναλωτές πρέπει να είναι προετοιμασμένοι.

«Καλό είναι ο κόσμος να είναι ψαγμένος, δηλαδή από τις προηγούμενες ημέρες να έχει δει το προϊόν που επιθυμεί να αγοράσει και να ξέρει την τιμή του ώστε εκείνη την ημέρα να γνωρίζει αν η έκπτωση είναι πραγματική ή πλασματική. Αν όντως είναι χαμηλότερη και όχι αν έντεχνα έχει μπει. Είναι μια τακτική που την έχουμε δει στα παρελθόντα έτη και ειδικά στις πολυεθνικές, με τα ηλεκτρονικά είδη. Αποσύρουν ένα μοντέλο για 10-15 ημέρες και το επαναφέρουν στην Black Friday, με τιμή 30%-40% ακριβότερο και υποτίθεται ότι κάνουν την έκπτωση, που συνήθως είναι παραπάνω ακόμα και από την αρχική τιμή» λέει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Τι πρέπει να κάνουν οι Πατρινοί έμποροι; «Οι συνάδελφοι πρέπει να ανταποκριθούν, να βάλουν έστω εκείνη την ημέρα καλές τιμές, μεγάλες εκπτώσεις, για να πάρουν και αυτοί από την μερίδα που τους αντιστοιχεί. Τα περισσότερα εμπορεύματα έχουν τιμές μαρκέ δηλαδή από τις εταιρίες που μας δίνουν ένα συγκεκριμένο ποσοστό και πάνω σε αυτό κάνουμε την έκπτωση. Έτσι εκείνη την ημέρα μπορούμε να κάνουμε προσφορές μέχρι εκεί που αντέχει ο καθένας μας. Επίσης, υπάρχουν χαμηλότερες τιμές σε προϊόντα από σεζόν προηγούμενων ετών και εκεί μπορεί η έκπτωση να φτάσει μέχρι και 50%».

Όταν η μία ημέρα γίνεται ένα μήνας

Μπορεί η Black Friday να είναι μια ημέρα, ωστόσο ο μήνας Νοέμβριος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μήνας εκπτώσεων. Όπως εξηγεί ο κ. Ζαφειρόπουλος «υπάρχει δυσκολία στη αγορά, δεν υπάρχει ρευστότητα αλλά κακώς γίνονται εκπτώσεις γιατί έτσι χαλάνε το θεσμό των εκπτώσεων. Από το νόμο, που πλέον είναι πολύ πιο αυστηρός, με μεγάλα πρόστιμα, απαγορεύονται οι εκπτώσεις, πριν από προσφορές».

Τα προϊόντα που φαίνεται για άλλη μια χρονιά να προσελκύουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι οι ηλεκτρονικές συσκευές και οι λευκές ηλεκτρικές συσκευές ενώ υπάρχει και μια προτίμηση προς τα καθημερινά είδη, όπως ένδυση και υπόδηση αλλά και τα καλλυντικά.

Αξίζει ή όχι να αγοράζουμε στην Black Friday; «Με μεγάλη προσοχή, ίσως και να αξίζει. Να κάνετε έρευνα για να αποφύγετε τις παγίδες» παροτρύνει ο πρόεδρος του Εμπορικού.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις