Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σε απόγνωση στις Λαϊκές Αγορές- «Πολύ φοβάμαι ότι τελειώσαμε, η λαϊκή έκανε τον κύκλο της»

Πάτρα: Σε απόγνωση στις Λαϊκές Αγορές- «...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

Τι τρομοκρατεί τους πωλητές αλλά και τους καταναλωτές

Οι λαϊκές αγορές αποτελούσαν ανέκαθεν την πιο οικονομική λύση για τον εφοδιασμό ενός νοικοκυριού με τα αναγκαία τρόφιμα, ωστόσο οι καταναλωτές έχουν σταματήσει να πηγαίνουν ή την προτιμούν μόνο για τα πολύ βασικά.

Για την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, o πρόεδρος του Συλλόγου Οπωρολαχανοπωλών Λαϊκών Αγορών «Άγιος Τρύφωνας», Τζίμης Γιαννακόπουλος, είναι πλέον πεπεισμένος, ότι οι λαϊκές αγορές έχουν κάνει τον κύκλο τους: «Παραδοσιακά ο μήνας Νοέμβριος, ήταν πάντα καλός για τις λαϊκές, ενώ τώρα «πονάμε» και πολύ φοβάμαι ότι τελειώσαμε, η λαϊκή έκανε τον κύκλο της. Θα ξανανοίξει ο κύκλος αλλά μετά από πολλά χρόνια. Ήδη στο μυαλό πολλών που εργάζονται στη λαϊκή, είναι να στραφούν αλλού, σε μια άλλη δουλειά. Και τι μπορούμε να κάνουμε, στις ηλικίες που είμαστε; Τα πράγμα δεν είναι καθόλου καλά. Επίσης, έχουμε τρομοκρατηθεί τόσο εμείς όσο και ο κόσμος, για περαιτέρω αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος και από του χρόνου τις νέες αυξήσεις στη φορολογία».  

Οι τιμές, αυτή τη στιγμή, έχουν μεγάλη πτώση, ισχύει ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης και ζήτηση δεν υπάρχει. «Σε όλα τα προϊόντα, οι τιμές είναι χαμηλότερες από πέρυσι. Ο κόσμος έρχεται στις λαϊκές αλλά δεν ανταποκρίνεται, ψωνίζει πολύ μικρές ποσότητες δηλαδή 2 κιλά πατάτες, δυο ντομάτες, δυο μήλα ή δυο αχλάδια» επισημαίνει ο κ. Γιαννακόπουλος στο thebest.gr.

«Ντομάτες από 0,80 μέχρι 1.30 ευρώ, για την εποχή απίστευτα φθηνές. Φασολάκια με 1 ευρώ. Μια μικρή αύξηση υπάρχει στις ελιές γιατί δεν υπάρχουν, πέρυσι ήταν 3 ευρώ, φέτος 4 ευρώ. Όταν πέρυσι ο τενεκές λάδι είχε 80 ευρώ και φέτος 180 ευρώ, είναι αναμενόμενο και η ελιά να πάρει παραπάνω τιμή.

Στα ρούχα, μιλάμε για εισπράξεις 20 και 30 ευρώ την ημέρα και εκεί η κατάσταση είναι δράμα» εξηγεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις