Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Καρπέτας: Η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη αυτοακυρώνεται στην πράξη για την αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου Λαδόπουλου

Κώστας Καρπέτας: Η Περιφερειακή Αρχή Φαρ...

Tι αναφέρει για το έργο

Σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Καρπέτας αναφέρει: «Η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη γελοιοποιεί το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και αυτοακυρώνεται στην πράξη για την αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας Λαδόπουλου».

Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε – Δυτική Ελλάδα» Κώστας Καρπέτας μετά τη σημερινή (7/11/2023) απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με την οποία η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υποχρεώνεται να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων και να προχωρήσει σε αξιολόγηση της μοναδικής προσφοράς που είχε κατατεθεί για το έργο.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Κώστας Καρπέτας, ο οποίος είναι και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας:

«Σήμερα, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου στο σίριαλ της αυτοακύρωσης της Περιφερειακής Αρχής Φαρμάκη για την αξιοποίηση του πρώην Εργοστασίου Χαρτοποιίας «Λαδόπουλου» στην Πάτρα.

Τα τέσσερα χαμένα χρόνια που προηγήθηκαν η Περιφερειακή Αρχή Φαρμάκη:

1.       Ακύρωσε τον Δημόσιο χαρακτήρα του έργου.

2.       Επαναπροκήρυξε το έργο με τη μέθοδο της Σύμπραξης με Ιδιώτη, με προϋπολογισμό στο ήμισυ του αρχικού και με ελλιπείς μελέτες, καθώς δεν είχε γίνει έλεγχος της στατικής επάρκειας των κτιρίων προς αξιοποίηση.

3.       Ακύρωσε και επικαιροποίησε τους όρους του Διαγωνισμού, με το επιχείρημα ότι υπήρξε μόνο μια προσφορά, και ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει υγιής ανταγωνιστικός διάλογος λόγω της ύπαρξης μόνο μιας προσφοράς.

4.       Διέδωσε ειδήσεις περί ύπαρξης άλλων επενδυτών.

Τελικά, η Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων με την υπ'αριθμ. 1509/2023 απόφασή της, ανάγκασε την Περιφερειακή Αρχή να αξιολογήσει τη μία και μόνη προσφορά, βασιζόμενη στο επιχείρημα ότι η ίδια η πρόσκληση προέβλεπε κάτι τέτοιο.

Οι ευθύνες του κύριου Φαρμάκη είναι σαφείς και απαράγραπτες. Ερωτήματα προκύπτουν και απαιτούν απάντηση από τον ίδιο:

Γιατί συμπεριέλαβε ρητό όρο στην πρόσκληση ότι η συμμετοχή ενός υποψηφίου δεν αποτελεί κώλυμα για την κατακύρωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού;

Γιατί αποφάσισε τη ματαίωση του διαγωνισμού με την αιτιολογία της μοναδικής προσφοράς ενός υποψηφίου, ενώ γνώριζε ότι η απόφασή του θα ακυρωνόταν;

Ο ανταγωνιστικός διάλογος μεταξύ ποίων θα γίνει τώρα;

Αναμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση του κ. Φαρμάκη. Για μας, το εμβληματικό έργο ανάπλασης του Λαδόπουλου, που οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε ως πρωτοπόρο και καινοτόμο, και σήμερα συνεχώς απαξιώνεται και υποβαθμίζεται, θα το παρακολουθούμε βήμα προς βήμα για να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της νότιας πλευράς της Πάτρας, που θα αλλάξει όλη τη μορφή της Πάτρας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις