Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Διασώθηκε το πιο «μοναχικό πρόβατο της Βρετανία» - Ζούσε εγκλωβισμένο σε μια απόκρημνη παραλία

Διασώθηκε το πιο «μοναχικό πρόβατο της Β...

«Μας είδε να ερχόμαστε και άρχισε να βελάζει»

Μετά από δύο χρόνια μοναξιάς διασώθηκε η Φιόνα, που είχε γίνει γνωστή ως το "πιο μοναχικό πρόβατο της Βρετανίας".

Η Φιονά ζούσε τα τελευταία χρόνια παγιδευμένη σε μια απόκρημνη παραλία στα Highlands της Σκωτίας.

Πέντε αγρότες, συμπεριλαμβανομένου του παρουσιαστή του Landward , που προβάλλεται στο BBC, συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

«Ήρθαμε εδώ με βαρύ εξοπλισμό και ανεβάσαμε το πρόβατο από την απίστευτα απότομη πλαγιά. Είναι σε απίστευτη κατάσταση – θα έβαζα 4,5, αν έπρεπε να βαθμολογήσω την κατάσταση της. Είναι υπέρβαρη», σημείωσε ο παρουσιαστής και αποκάλυψε ότι θα πάει στο Dalscone Farm.

«Μας είδε να ερχόμαστε και άρχισε να βελάζει»

Η Τζίλιαν Τέρνερ εντόπισε για πρώτη φορά το πρόβατο πριν από δύο χρόνια, ενώ έκανε κουπί στο Σάδερλαντ. Δεν έδωσε σημασία, υποθέτοντας ότι θα κατάφερνε μόνο του να επιστρέψει  στο σπίτι του. Μετά από δύο χρόνια, όταν έτυχε να ξανάκανει την ίδια διαδρομή διαπίστωσε ότι το πρόβατο βρισκόταν στο ίδιο σημείο.

 «Περίπου μισό μίλι πριν στρίψουμε στο Cromarty Firth εντοπίσαμε ένα πρόβατο σε μια παραλία με βότσαλα στο κάτω μέρος μιας απότομης, βραχώδους ακτογραμμής. Μας είδε να ερχόμαστε και άρχισε να βελάζει. Μας ακολούθησε κατά μήκος  παραλίας μέχρι που δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο. Τελικά, επέστρεψε, δείχνοντας ηττημένο», σημείωσε η Τέρνερ, περιγράφοντας την πρώτη φορά που το είδε.

 Όταν ξαναείδε τη Φιόνα, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν το ίδιο πρόβατο. «Βέλαζε και ακολούθησε μας και πάλι κατά μήκος της ακτής, πηδώντας από βράχο σε βράχο», πρόσθεσε.

 «Ειλικρινά πιστεύαμε ότι μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του. Το καημένο ήταν μόνο του για τουλάχιστον δύο χρόνια. Για ένα ζώο του κοπαδιού αυτό πρέπει να είναι βασανιστήριο, και φαινόταν απελπισμένο να έρθει σε επαφή μαζί μας και τις δύο φορές που περάσαμε από δίπλα της».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις