Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιταλία: Η κυβέρνηση χορήγησε υπηκοότητα σε βρέφος για να αποφύγει την ευθανασία

Ιταλία: Η κυβέρνηση χορήγησε υπηκοότητα ...

Δίνει μάχη με το χρόνο

Υπηκοότητα σε ένα κοριτσάκι μόλις οκτώ μηνών, το οποίο γεννήθηκε στη Βρετανία και πάσχει από σπάνια γενετική ασθένεια χορήγησε σήμερα η ιταλική κυβέρνηση.

Το βρέφος που ονομάζεται Ίντι Γκρέγκορι δίνει μάχη με το χρόνο.

Έτσι, το ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο, γνωρίζοντας ότι το μωρό πάσχει από μιτοχονδριακή παθολογία, ασθένεια που προκαλεί αδυναμία ανάπτυξης όλων των μυών, έλαβε την απόφαση για παραχώρησης υπηκοότητας προκειμένου να μπει άμεσα στο χειρουργείο.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η σπάνια εκφυλιστική γενετική νόσος θεωρείται ανίατη, και έτσι το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου τις τελευταίες ημέρες είχε αρνηθεί το ενδεχόμενο της μεταφοράς της στην Ιταλία, όπου οι γιατροί του νοσοκομείου Μπαμπίνο Τζεσού (Μικρός Ιησούς) της Ρώμης έδωσαν την διαθεσιμότητά τους στην περίθαλψη στη μικρή ασθενή.

Όπως μετέδωσε η La Repubblica, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου σήμερα στις 3μμ θα έπρεπε να είχε σταματήσει η τεχνητή αναπνοή. Αντιθέτως, η Ιταλική νομοθεσία απαγορεύει κάθε μορφή ευθανασίας. Σημειωτέον, η μικρή Ίντι – η οποία μέχρι στιγμής νοσηλεύεται στο Queen's Medical Centre του Νότιγχαμ – κινείται, κλαίει, χαμογελά και παρατηρεί το γύρω περιβάλλον.

Έτσι λοιπόν, με μια κατεπείγουσα διαδικασία και φαινομενικά αστραπιαία – για τα θεσμικά δεδομένα – κίνηση, το Ιταλικό Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι και απένειμε στη μικρή Ίντι την Ιταλική υπηκοότητα.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την La Repubblica, η απόφαση αποτελεί αποκορύφωμα διαπραγματεύσεων της Ιταλικής κυβέρνησης «επί αρκετές εβδομάδες, υπό άκρα εμπιστευτικότητα». Σύμφωνα με σχετικό ανακοινωθέν, η Ιταλική κυβέρνηση ενημέρωσε επίσης τη διοίκηση του Ιταλικού νοσοκομείου και την οικογένεια της Ίντι για τη δέσμευσή της να καλύψει το κόστος της ιατρικής περίθαλψης που θα κριθεί απαραίτητη.

 «Είμαι περήφανος που η κόρη μου είναι Ιταλίδα», δήλωσε ο πατέρας της μικρής Ίντι, Ντίν Γκρέγκορι, σύμφωνα με τον οποίο η κόρη του αποτελούσε μια δαπάνη για το Αγγλικό σύστημα περίθαλψης.

Πρόκειται για μια απόφαση η οποία όμως ανοίγει σε διαμάχες. Χαρακτηριστική η τοποθέτηση του Αντρέα Κρισάντι, γνωστός γιατρός επί πανδημίας κορωνοϊού και γερουσιαστής του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με τον οποίο η μεταφορά της μικρής Ίντι είναι «μια περιττή βαρβαρότητα» και μιλά για «πολιτική υπόθεση» από πλευράς της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις