Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός: «Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία τύπου «Π» - Πού υπάρχουν προβλήματα - Δείτε LIVE την εξέλιξη

Καιρός: «Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία τ...

Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται η χώρα από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου, η οποία έχει προκαλέσει προβλήματα σχεδόν σε όλες τις περιοχές που έχει επηρεάσει.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας εξπρές, είναι οι θυελλώδεις άνεμοι και οι βροχοπτώσεις που έχουν έντονο χαρακτήρα. Τα περισσότερα προβλήματα που έχουν καταγράψει αφορούν πτώσεις δένδρων, κατολισθήσθεις, αποκλεισμούς και εκκενώσεις χωριών και σε ορισμένες περιπτώσεις και διακοπές ρεύματος. 

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι παρά τα πολλά προβλήματα που έχει προκαλέσει το πέρασμα της κακοκαιρίας τα περισσότερα είναι μικρής έκτασης.

Το επικαιροποιημένο δελτίο επιδείνωσης καιρού
 
Νωρίτερα το μεσημέρι η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού σύμφωνα με το οποίο τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις εξής περιοχές:

Τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη καθώς και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη Θεσσαλία.
Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Την Κυριακή (5/11) τα φαινόμενα αναμένεται να είναι εξίσου έντονα τιςπρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Σημειώνεται επίσης ότι οι ενισχυμένοι νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά φτάνοντας τα 7 με 8 μποφόρ. Τοπικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται εντάσεις πρόσκαιρα έως και 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου.

Αισθητή βελτίωση του καιρού την Κυριακή
Την Κυριακή ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση σε όλη τη χώρα, η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα έχει απομακρυνθεί, οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε δυτικούς και θα έχουν εξασθενήσει σε σχέση με το Σάββατο.

Πιο αναλυτικά μέχρι το ξημέρωμα τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Με πολλές ώρες ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν μόνο στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση θα φτάσει το μεσημέρι στα βόρεια τους 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς, και πιθανόν στα Δωδεκάνησα και τους 27 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις