Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς βλέπει ο Καρναβαλικός Οργανισμός τη δημιουργία της Καρναβαλικής Ακαδημίας- Πού στοχεύει

Πάτρα: Πώς βλέπει ο Καρναβαλικός Οργανισ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι αναφέρει στo thebest.gr η Ήρα Κουρή

Ως θετική εξέλιξη για το Πατρινό Καρναβάλι βλέπει τη δημιουργία της Καρναβαλικής Ακαδημίας ο Καρναβαλικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων καθώς έτσι αποκτά έναν επίσημο συνομιλητή που θα εκπροσωπεί τους καρναβαλιστές.

Με αυτόν τον επίσημο φορέα στοχεύει ο Καρναβαλικός Οργανισμός να συνεργάζεται έτσι ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που προκύπτουν.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr η πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού, Ήρα Κουρή, «πρόκειται για μία πρωτοβουλία των πληρωμάτων η οποία απ’ ότι γνωρίζουμε είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό.

Ως δημοτική αρχή από τον Ιούλιο του 2020,  το είχαμε προτείνει σε συνάντηση του Καρναβαλικού Οργανισμού  σε αντιπροσωπεία των καρναβαλικών πληρωμάτων. Είχαμε προτείνει δηλαδή να δημιουργηθεί ένας φορέας- σύλλογος έτσι ώστε να γίνεται πιο εύκολα η συνεργασία αλλά και να λύνεται μία σειρά προβλημάτων όπως είναι η στέγαση των πληρωμάτων. Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία καλή εξέλιξη σχετικά με το Πατρινό Καρναβάλι.

Έγινε αντιληπτό ότι δεν μπορεί  μόνο οι αρχηγοί πληρωμάτων να εκφράζουν άποψη και ότι θα πρέπει να υπάρχει ένας φορέας ο οποίος θα επικοινωνεί με το Δήμο, την Περιφέρεια και άλλους φορείς, ΣΚΕΑΝΑ, Εμπορικό Σύλλογο κ.λπ. Θα έχουν με αυτό τον τρόπο έναν πιο στέρεο και ακριβή λόγο. Υπάρχει πλέον ένας επίσημος φορέας που θα εκπροσωπεί τους καρναβαλιστές και θα μπορούμε μαζί του να επιλύουμε τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού αλλά και όλη τη χρονιά».

Να σημειώσουμε ότι η δημιουργία της Καρναβαλικής Ακαδημίας ανακοινώθηκε με πριν δύο μέρες με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει ότι αποκλειστικός της σκοπός θα είναι η διαφύλαξη, η ανάδειξη, η ανάπτυξη και η προαγωγή του Πατρινού Καρναβαλιού, μέσω των κοινών επιδιώξεων των Καρναβαλιστών.

«Προχωράμε για το Πατρινό Καρναβάλι 2024»

Όπως επισημαίνει η κα Κουρή, «ως Καρναβαλικός Οργανισμός έχουμε ολοκληρώσει τον διάκοσμο. Ολοκληρώνονται και τρία βασικά άρματα ενώ προετοιμάζουμε και την τελετή έναρξης. Ωστόσο αυτό που μας απασχολεί είναι αν θα παραμείνει ο Καρναβαλικός Οργανισμός ανοιχτός ή αν θα ενσωματωθούμε στο Δήμο. Αυτό έχει προτεραιότητα και εξαρτάται από το υπουργείο. Έχουμε ετοιμάσει το φάκελο για να ζητήσουμε την εξαίρεση, πιστεύουμε ότι μετά τις 15 Νοεμβρίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία για να υποβάλλουμε το αίτημα μας, θα έχουμε μια απάντηση από το Υπουργείο».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις