Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς σώθηκε το Δασύλλιο από τη χθεσινή φωτιά, μια μόλις μέρα πριν τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου

Πάτρα: Πώς σώθηκε το Δασύλλιο από τη χθε...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σύμφωνα με επίσημες καταγεγραμμένες πληροφορίες του ανακριτικού η πυρκαγιά ξέσπασε από διερχόμενους στο σημείο οι οποίοι έκαναν ρίψη βεγγαλικών

Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν στο παρά ένα με τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Δασύλλιο, και αυτό, όπως φαίνεται,  λόγω της αντιπυρικής περιόδου στην οποία βρισκόμαστε και λήγει αύριο.

Όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Πρασίνου και Κοιμητηρίων Μιχαήλ Αναστασίου, «η Πυροσβεστική πρόλαβε άμεσα να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Ως πολιτική προστασία μαζί με την πυροσβεστική λαμβάνουμε μέτρα. Είμαστε στο τέλος της αντιπυρικής περιόδου όπου υπάρχουν κλιμάκια του Δήμου και της Πυροσβεστικής που κάνουν περιπολίες. Στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου λοιπόν καταφέραμε να μην επεκταθεί η φωτιά και φανήκαμε αποτελεσματικοί.  Ωστόσο χρειάζεται περισσότερο προσωπικό».

Όπως εξηγεί μιλώντας στο thebest.gr ο Βασίλης Φερτάκης Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που ήταν χθες αξιωματικός υπηρεσίας 24ωρου επιφυλακής, «αύριο, στις 31 Οκτωβρίου, ολοκληρώνεται η τρέχουσα αντιπυρική περίοδος. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στην περιοχή μεταξύ Δασυλλίου και του χώρου όπου γίνονται εκδηλώσεις. Κάηκαν  περίπου 300 τετραγωνικά, καλάμια και χαμηλή βλάστηση. Η κινητοποίηση από την υπηρεσία μας ήταν άμεση, με 4 οχήματα. ‘Ένα από αυτά έχει και την ευθύνη φύλαξης του Δασυλλίου κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Έσπευσε άμεσα στο σημείο και ακολούθησαν άλλα τρία οχήματα. Είχαμε λοιπόν άμεση επέμβαση και επιχειρησιακό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με επίσημες καταγεγραμμένες πληροφορίες του ανακριτικού η πυρκαγιά ξέσπασε από διερχόμενους στο σημείο οι οποίοι έκαναν ρίψη βεγγαλικών. Κάποιο από αυτά έπεσε σε καλαμιά με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά».

Με λίγα λόγια, όπως αντιλαμβανόμαστε, το γεγονός ότι το χθεσινό συμβάν προέκυψε εντός της αντιπυρηνικής περιόδου ήταν καθοριστικό για να μην επεκταθεί η φωτιά. Σε μία άλλη χρονική στιγμή ίσως η επέμβαση να μην ήταν τόσο άμεση.

Όπως τονίζει ο κ. Φερτάκης, «Ακόμα κι αν ήμασταν εκτός αντιπυρικής περιόδου το όχημα που έχει την ευθύνη του Δασυλλίου θα βρισκόταν στην πλατεία Πυροσβεστείου, αρκετά κοντά. Ωστόσο καταλαβαίνουμε ότι είναι άλλο να βρίσκεται το όχημα στο Δασύλλιο και άλλο να βρίσκεται παρακάτω, έστω και σε κοντινή απόσταση.

Για άλλη μίαν φορά έρχεται στην επιφάνεια η τεράστια έλλειψη μόνιμου προσωπικού. Δεν μπορούμε να έχουμε μόνιμο προσωπικό στον Δασύλλιο ή ένα όχημα να περιπολεί  στις παρυφές της πόλης. Στην επιφάνεια έρχεται ξανά και η έλλειψη μάχιμου πυροσβεστικού σταθμού στην τρίτη πόλη της χώρας. Εάν υπήρχαν αυτά θα είχαμε περισσότερο κόσμο στην περιοχή, περισσότερα οχήματα και καλύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό σε περιοχές σαν το δασύλλιο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις