Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η ΕΕ συντονίζει 6 νέες πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας για τη Γάζα

Η ΕΕ συντονίζει 6 νέες πτήσεις ανθρωπιστ...

Οι επόμενες πτήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες

Νέα πτήση με βοήθεια από την ΕΕ προς τους πολίτες της Γάζας, αναχώρησε σήμερα από την Κοπεγχάγη, μεταφέροντας στην Αίγυπτο 51 τόνους φαρμάκων, ιατρικών ειδών και προμήθειες εκπαίδευσης εκ μέρους της Unicef.

Η πτήση αποτελεί μέρος 6 επερχόμενων πτήσεων της επιχείρησης ανθρωπιστικής αεροπορικής γέφυρας της ΕΕ που μεταφέρει βασικές προμήθειες που παρέχονται από εταίρους.

Η ΕΕ χρηματοδοτεί το συνολικό κόστος όλων των πτήσεων και υποστηρίζει τον συντονισμό των επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ικανότητας Ανθρωπιστικής Απάντησης.

Οι επόμενες πτήσεις είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Εκτός από τη UNICEF, μεταξύ των εταίρων που παρέχουν το ανθρωπιστικό υλικό είναι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP), ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (UNFPA) και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC).

Τα είδη βοήθειας που παραδόθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την κλιμάκωση της ανθρωπιστικής απάντησης για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας που επηρεάζει τους πολίτες στη Γάζα, όπου η ήδη δεινή κατάσταση συνεχίζει να επιδεινώνεται, τονίζει η Κομισιόν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις