Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΥΓΕΙΑ

/

Τσικνοπέμπτη: Προσοχή με το καθάρισμα της σχάρας πριν το ψήσιμο

Τσικνοπέμπτη: Προσοχή με το καθάρισμα τη...

Πιθανός κίνδυνος για την υγεία

Σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), ο κίνδυνος αυτός προκαλείται από τις συρμάτινες βούρτσες με τις οποίες καθαρίζουμε την σχάρα, προτού βάλουμε επάνω τις τροφές για το ψήσιμο κάθε Τσικνοπέμπτη.

Αν αυτή η βούρτσα είναι ταλαιπωρημένη, έχει σκουριάσει, ή οι μεταλλικές της τρίχες αποκολλώνται καθώς τις τρίβετε με δύναμη επάνω στη σχάρα, τότε μία από αυτές τις τρίχες είναι αρκετή να σας προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Αυτές οι μεταλλικές τρίχες κολλούν επάνω στη σχάρα και από εκεί κολλούν επάνω στο κρέας που ψήνετε, με αποτέλεσμα σε λίγη ώρα να βρεθούν στο στομάχι σας. Εκεί είναι πιθανό να τρυπήσουν το έντερο!

Ακόμα χειρότερα, έχει καταγραφεί περιστατικό με ένα τέτοιο μεταλλικό κομμάτι από βούρτσα για ψησταριές να έχει φτάσει στο συκώτι ενός ατόμου και να προκαλεί ηπατική νόσο. Σε άλλες περιπτώσεις, έχει απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για να βγάλουν οι γιατροί μεταλλικές τρίχες που είχαν τρυπήσει το έντερο ασθενούς, ή είχαν κολλήσει στον οισοφάγο.

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being