Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΤΙΒΟΣ

/

Ημιμαραθώνιος Πάτρας: Γιατρός διέκοψε την πορεία του και φρόντισε την Κατερίνα

Ημιμαραθώνιος Πάτρας: Γιατρός διέκοψε τη...

Αναλυτικά όλοι οι τερματίσαντες δρομείς του ΣΜΑΧ

Ο Κώστας Κάτσανος καθηγητής Ιατρικής στο UPatras προσέφερε την πρώτη φροντίδα στην Κατερίνα Πρισακάρου, ελαφρά τραυματισμένη από πτώση.

Η σχετική ανακοίνωση, αναφέρει: 
Πολύτιμος συν – εταίρος στην επιτυχή οργάνωση του 2ου Νυκτερινού «ημι» Πάτρας αφιερωμένου στη μνήμη Φάνη Τσιμιγκάτου εφάνη και εφέτος ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαίας «Φειδιππίδης», ο γνωστότερος ως ΣΜΑΧ. Ο Αντώνης Κατσίκης, ο πρόεδρος και άλλα μέλη στελέχωσαν την οργανωτική επιτροπή. Ενίσχυσαν τις διαδικασίες καθ΄όλη την προετοιμασία και βέβαια κατά τη διεξαγωγή. Ο ΣΜΑΧ επιμελήθηκε κυρίως τον συντονισμό της οργανωμένης μετακίνησης με λεωφορεία των Συλλόγων Δρομέων από όλη την Ελλάδα. Περισσότεροι από 200 δρομείς, μέλη του ΣΜΝ Λάρισας, του ΣΔΥ Βόλου, του ΣΔ Τρικάλων, του ΣΔΥ Μεσσηνίας, του ΣΑ Μεσσήνης, του ΣΔΜ Αργολίδας, του ΑΠΣ «Τελμησσός» Μαραθώνα και του ΑΣ Αγίας Παρασκευής επέλεξαν να ταξιδέψουν ως την Πάτρα και να αγωνιστούν επί των οδών της ένα ΣΚ κατά το οποίο συνέβαιναν άλλα δύο όμοια δρομικά γεγονότα, δλδ «ημι» με παράλληλους αγώνες, της Θεσσαλονίκης και του Αγρινίου, μνήμης Μιχαήλ Κούση.

Βέβαια μέγα πλήθος δρομέων του ΣΜΑΧ είχαν διπλό ρόλο: εθελοντές και μετασχόντες στους δύο αγώνες. Ξεχώρισε ο Κώστας Κάτσανος! Ο γιατρός ακτινολόγος και καθηγητής Πανεπιστημίου (bib 21366) διέκοψε για αρκετά λεπτά την υπερ – προσπάθειά του...Εσκυψε επάνω στην Κατερίνα Πρισακάρου, την συν – τρέχτισα. Προσέφερε την πρώτη ιατρική φροντίδα μέχρι να προσέλθουν και να αναλάβουν οι διασώστες. Η Κατερίνα σωριάστηκε στην άσφαλτο και τραυματίστηκε ελαφρά...Δεν συνέχισε! Ο Κώστας συνέχισε και τερμάτισε σε 1ω43:51 (165ος). Το ατυχές αλλά συνηθισμένο συμβάν σε αγώνες προβλήθηκε από...καλοθελητές στη social δικτύωση ως κάτι μεμπτό του όλου δρομικού γεγονότος σε ένα «σκοτεινό» σημείο της διαδρομής. Η Κατερίνα διευκρίνησε την πραγματική εικόνα λέγοντας: «Mea culpa...Ημουν βιαστική και απρόσεκτη...».

Περισσότερα στο sportin.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports