Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επί ποδός 500 εργαζόμενοι των τεστ και εμβολιασμού κατά του covid 19 καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος Νοεμβρίου

Επί ποδός 500 εργαζόμενοι των τεστ και ε...
Μαρτάτος Tάκης

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη είπε σε τηλεοπτικές δηλώσεις της ότι δεν υπάρχουν άλλοι πόροι - Στην Πάτρα οι εργαζόμενοι ζητούν συνάντηση με τον Γιάννη Καρβέλη της 6ης ΥΠΕ

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι απασχολούμενοι (διοικητικοί, οδηγοί, νοσηλευτές) από τον ΕΟΔΥ στον τομέα των δειγματοληπτικών ελέγχων για κρούσματα covid 19 και του εμβολιασμού.

Με το thebest.gr επικοινώνησε Πατρινός απασχολούμενος, ο οποίος και μας είπε πως πρόκειται για πάνω από 500 άτομα σε όλη τη χώρα που εργάζονται εδώ και σχεδόν 3 χρόνια στο δύσκολο αυτό κομμάτι (έχουν συστήσει και σωματείο) και είχαν λάβει την διαβεβαίωση πως μετά το τέλος Νοεμβρίου 2023 που λήγουν οι συμβάσεις τους, θα μπορούσαν να μετακινηθούν είτε στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ή στο ΕΚΑΒ όπως πιο τελευταία ακούστηκε.

Ωστόσο σε πιο τελευταίες δηλώσεις της σε μεγάλο Αθηναϊκό κανάλι η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, δεν άφησε περιθώριο για απορρόφηση των εργαζομένων αυτών εξηγώντας πως δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι πόροι, κι όλα αυτά ενώ η ιστορία με την πανδημία δεν έχει ακριβώς τελειώσει, με τον πληθυσμό άνω των 60 ετών και με χρόνια προβλήματα υγείας να καλείται από τις 16/10 να κάνει το νέο μονοδύναμο, βελτιωμένο εμβόλιο που «πιάνει» και τις νέες παραλλαγές του ιού ενώ παράλληλα συνεχίζονται και τα δωρεάν rapid test, όπως καθημερινά μας ενημερώνει σε τοπικό επίπεδο η 6η ΥΠΕ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Δυτ. Ελλάδας προτίθενται και έχουν ζητήσει συνάντηση με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και αναμένουν ενημέρωση για το θέμα ενώ και κεντρικά στην Αθήνα ξεκινούν πορείες και συλλαλητήρια.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους στο κομμάτι κάλυψης των εμβολίων και των τεστ κατά του covid 19, είχαν ξεκινήσει όπως μας εξήγησαν, με συμβάσεις μόλις 3 μηνών και έφτασαν λόγω των μεγάλων αναγκών της πανδημίας, η διάρκεια της απασχόλησης τους να αγγίξει τα τρία χρόνια. Μάλιστα σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν, η οικονομική κάλυψη ήταν μέσω ΕΣΠΑ.

Τώρα με τις συμβάσεις να ολοκληρώνονται, οι άνθρωποι αυτοί που συνέβαλαν τα μέγιστα σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι της δημόσιας υγείας όλο το προηγούμενο διάστημα, θα βρεθούν στο δρόμο χωρίς εργασιακό μέλλον.

ΔΩΡΕΑΝ RAPID TESTS στην Αχαΐα την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό εκ μέρους της 6 η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ & για την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Δημαρχείο Πατρών (Βότση και Μαιζώνος κατά τις ώρες 08:00 με 14:30), στο οίκημα «ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΝΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΟΥ», του Κέντρου Υγείας Αιγίου (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στο Κέντρο Υγείας Βορείου Τομέα Πατρών (κατά τις ώρες 08:00 με 20:30), στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ», στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας (κατά τις ώρες 08:30 με 14:30), στο Π.Γ.Ν.Π. «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ» (πλησίον των Τ.Ε.Π. κατά τις ώρες 08:00 με 14:30) καθώς και στον προαύλιο χώρο του Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας» (κατά τις ώρες 08:00 με 20:00) για το ευρύ κοινό.

Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι διενεργούνται για την ανίχνευση των μη συμπτωματικών κρουσμάτων, από το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ με rapid tests. Ο τακτικός δειγματοληπτικός έλεγχος αποτελεί ευθύνη όλων μας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Φωτ. του μεγάλου Εμβολιαστικού κέντρου π...

Φωτ. του μεγάλου Εμβολιαστικού κέντρου που είχε λειτουργήσει στο νέο λιμάνι της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις