Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Φ. Ζαΐμης: «Ισχυροποιήσαμε τη θέση μας ανάμεσα στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες»

Φ. Ζαΐμης: «Ισχυροποιήσαμε τη θέση μας α...

Τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, συνόδευσε στις εργασίες του, κατά την παραμονή του στη Ρώμη, ο συνεργάτης του, Γιάννης Κανακάρης.

Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην πρόσφατη συνάντηση των Περιφερειών της Μεσογείου αναφέρεται:

"Ενεργή και ιδιαίτερα ουσιαστική ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, δια μέσου του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας και Αντιπροέδρου της Διαμεσογειακής Επιτροπής (IMC) της Συνδιάσκεψης Παράκτιων Περιφερειών (CPMR),  Φωκίωνα Ζαΐμη, στην πρόσφατη συνάντηση των Περιφερειών της Μεσογείου, που συγκάλεσε προσωπικά ο Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιταλίας,  Αντόνιο Ταγιάνι, στη Ρώμη σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Διαμεσογειακής Επιτροπής και Κυβερνήτη της Περιφέρειας Καλαβρίας  Ρομπέρτο Οκιούτο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, τόνισε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων με πολιτικές και προγράμματα που ενισχύουν τις τοπικές οικονομίες και συμπεριλαμβάνουν λύσεις σε πραγματικά προβλήματα με την συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών ήτοι της τοπικής αυτοδιοίκησης εξ αρχής. Η δίκαιη για όλους ανάπτυξη είναι απαραίτητη προϋπόθεση της κοινωνικής ειρήνης και της συνεργασίας. Αυτό ακριβώς υπηρετεί και η πρωτοβουλία για την μακροπεριφέρεια της Μεσογείου και πρέπει να προχωρήσει στο Συμβούλιο Υπουργών και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να εγκριθεί τόσο ως κείμενο πολιτικής και να δρομολογηθεί ένα νέο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα συνεργασίας στην Μεσόγειο.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε ένα νέο πρόγραμμα διαπεριφερειακής Μεσογειακής συνεργασίας με έμφαση σε συγκεκριμένους τομείς και έργα, όπως η κλιματική κρίση, η έξυπνη γεωργία, η περιβαλλοντική προστασία και η διαχείριση των υδάτων αλλά και η από κοινού αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. «Η ΠΔΕ έχει εξωστρεφή χαρακτήρα και δηλώνει παρών σε ευρωπαϊκές διαπεριφερειακές πρωτοβουλίες που έχουν όφελος για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας. Πρέπει να ισχυροποιηθεί ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την ευημερία κάθε κοινωνίας», δήλωσε ο κ.Ζαϊμης.

Ο Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ιταλίας  Αντόνιο Ταγιάνι, δεσμεύτηκε να στείλει άμεσα σχετική επιστολή στον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής της Ασφάλειας  Ζοζέπ Μπορέλ, αλλά και στους ομολόγους του της ΕΕ για την αποδοχή και ενίσχυση της πρωτοβουλίας της Μακροπεριφέρειας Μεσογείου που ξεκίνησε από τη Διαμεσογειακή Επιτροπή της CPMR.

Στη συνάντηση των Ευρωπαϊκών Περιφερειών στην Ρώμη για μια πιο ειρηνική Μεσόγειο εκτός από την Ελλάδα (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και την Ιταλία (Calabria Region, Lazio Region, Toscana Region,Sicilia Region, Emilia-Romagna Region) συμμετείχαν περιφέρειες από την Ισπανία (Region of Catalonia) και τη Γαλλία (Region Sud) αλλά και στελέχη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ιταλίας καθώς και διαχειριστικές αρχές ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη, συνόδευσε στις εργασίες του, κατά την παραμονή του στη Ρώμη, ο συνεργάτης του, Γιάννης Κανακάρης".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις