Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Τα τελευταία χρόνια έχουν επανεμφανιστεί οι κοριοί στην Πάτρα»

Πάτρα: «Τα τελευταία χρόνια έχουν επανεμ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι λένε επαγγελματίες στις απολυμάνσεις και τις απεντομώσεις

Μπορεί οι κοριοί να είναι από τα βασικά θέματα επικαιρότητας στη Γαλλία όμως τελικά, όπως εξηγούν ειδικοί, δεν είναι και τόσο σπάνια η ύπαρξή τους.

Όπως εξηγούν μιλώντας στο thebest.gr επαγγελματίες- ειδικοί στις απολυμάνσεις και τις απεντομώσεις, οι κοριοί υπάρχουν σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους της Πάτρας και μάλιστα το να απαλλαγεί κανείς από αυτούς δεν είναι εύκολη υπόθεση.  

Όπως αναφέρει ο Βασίλης Λέκκας, «η Πάτρα γενικώς είναι μία “κατσαριδούπολη”. Κατά τους θερινούς μήνες το πρόβλημα της κατσαρίδας είναι πολύ έντονο. Είναι κάτι που συμβαίνει στις πόλεις- λιμάνια. Ο κοριός είναι ένα έντομο που είχε εξαφανιστεί για κάποια χρόνια αλλά επανεμφανίστηκε στην πόλη τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτή την περίοδο λόγω της Γαλλίας ακούγεται περισσότερο αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο κοριός είναι έντομο ταξιδιώτης, μεταφέρεται σε αποσκευές. Είναι ένα δύσκολο έντομο κι χρειάζεται ειδική διαδικασία για να εξοντωθεί. Δεν είναι έντομο που αναπτύσσεται στους κοινόχρηστους χώρους μίας πολυκατοικίας (σε φωταγωγούς και λεβητοστάσια) αλλά σε διαμερίσματα ή μονοκατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαλλαγείς από τους κοριούς, είναι το πιο δύσκολο έντομο με διαφορά από το δεύτερο που είναι ο ψύλλος. Χρειάζεται σωστή μέθοδο».

Όπως εξηγεί η Μαρία Σαλπόγλου, «κρούσματα με κοριούς είχαμε έτσι κι αλλιώς. Και φέτος έχουμε αρκετά σπίτια που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα. Αυτό το διάστημα λόγω της κατάστασης με τους κοριούς στη Γαλλία είναι κάτι που υπάρχει πιο έντονα στην επικαιρότητα, ωστόσο πέρσι για παράδειγμα βλέπαμε ότι στην Πάτρα υπήρχε μεγαλύτερο πρόβλημα με τους κοριούς απ’ ότι φέτος. Πάντα υπάρχουν, αυτό που αλλάζει είναι ο πληθυσμός που είναι βέβαια μικρότερος από αυτόν άλλων εντόμων. Με τη σωστή μεθοδολογία μπορεί κανείς να απαλλαγεί από τους κοριούς, όχι με την πρώτη εφαρμογή.

Οι κοριοί μπορεί να μεταφερθούν σε ένα σπίτι από το νοσοκομείο ή από μεγάλα ταξίδια. Συσσωρεύονται όπου υπάρχει μεγάλος πληθυσμός και μεταφέρονται πολύ εύκολα πάνω στα ρούχα. Τα τσιμπήματα του κοριού γίνονται τη νύχτα όσο κοιμόμαστε και εκπνέουμε διοξείδιο του άνθρακα. Έτσι τροφοδοτούνται για να δράσουν. Τσιμπούν κυρίως στον κορμό και στο λαιμό ή χαμηλά στα πόδια. Συνήθως ο κοριός τσιμπά τρεις φορές, τα τσιμπήματα είναι το ένα κοντά στο άλλο και προκαλείται κατά βάση κοκκινίλα και κνησμός».

Να σημειώσουμε ότι οι κοριοί δεν κάνουν διακρίσεις όσον αφορά την καθαριότητα και είναι ικανοί να εγκατασταθούν οπουδήποτε. Έτσι δεν είναι καθόλου παράξενο αν συναντήσουμε κοριούς ακόμη και στους πιο πολυτελείς χώρους.

Οι κοριοί μπορούν να βρεθούν παντού όπου γίνεται μεταφορά επίπλων, ρούχων και αποσκευών ή συγκεντρώνεται πολύς κόσμος, όπως σε σπίτια, κινηματογράφους, μέσα μεταφοράς, νοσοκομεία, στρατώνες, κατασκηνώσεις, ακόμα και στα καλύτερα ξενοδοχεία.  Στην Ελλάδα παλαιότερα οι κοριοί αποτελούσαν αρκετά συχνά πρόβλημα σε φυλακές στρατώνες και ιδρύματα. Το πιο συνηθισμένο είδος κοριού που ευδοκιμεί στη χώρα μας είναι το Cimex Lectarius.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις