Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Πώς επηρεάζει τα ταξίδια ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή και το «παράδοξο» με τη Γαλλία και την Ιορδανία

Πάτρα: Πώς επηρεάζει τα ταξίδια ο πόλεμο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Τι αλλάζει

Θολό είναι το τοπίο στον τουριστικό κλάδο λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.

Μπορεί τα ταξίδια στο εξωτερικό να χρειάζονται προσεκτικό προγραμματισμό, όμως η αλλαγή των δεδομένων μπορεί να φέρει ακυρώσεις σε ταξίδια που είχαν κανονιστεί πολλούς μήνες πριν. Φυσικά υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι παρά το «φόβο» και την ανησυχία πατρινοί που έχουν δώσει μεγάλες προκαταβολές και δεν μπορούν να ακυρώσουν, ταξιδεύουν στην Ιορδανία. 

Όπως αναφέρει μιλώντας στο thebest.gr η Άντα Κεραμιδά της Fastravel TRAVEL & EVENTS, «τα ταξίδια στους Αγίους τόπους έχουν κάθετη πτώση, έχουν ακυρωθεί και κάποια προγραμματισμένα ταξίδια. Οι αεροπορικές εταιρείες έστειλαν εγκύκλιο για να ενημερώσουν ότι κάνουν δωρεάν ακύρωση εισιτηρίου ή μεταβολή της ημερομηνίας  για αναχωρήσεις μέχρι και τέλος Οκτωβρίου. Ανάλογα με τις εξελίξεις μπορεί να παραταθεί αυτή η διευκόλυνση.

Παρά τις ακυρώσεις υπάρχουν και εξαιρέσεις, υπάρχουν ταξίδια που γίνονται σε προορισμούς όπως η Ιορδανία. Ωστόσο αυτή την περίοδο είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος ταξιδιώτης να επισκεφθεί μουσουλμανική χώρα. Υπάρχει η οδηγία να αποφεύγονται αυτές οι χώρες, σημεία με συνωστισμό.

Γενικά υπάρχει αύξηση των ταξιδιωτών, η Γαλλία είναι ένας προορισμός που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις. Αυτή την περίοδο αρκετοί δίνουν  προκαταβολές για να ταξιδέψουν εκεί την Πρωτοχρονιά, παρά τους κοριούς και τα μέτρα ασφαλείας που αυξάνονται συνεχώς.

Εντός Ελλάδας, οι πατρινοί ταξιδεύουν προς την Ήπειρο και τη Βόρεια Ελλάδα και με αφορμή την 28η Οκτωβρίου. Εάν ο καιρός είναι καλός αρκετοί θα επιλέξουν και νησιά».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις