Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ Αποχώρηση Κούλογλου και θέμα ηγεσίας από Φίλη - Κασσελάκης: «Ας ξεκομπλαριστούν»

Αναβρασμός στον ΣΥΡΙΖΑ Αποχώρηση Κούλογλ...

Εσωκομματική σύγκρουση

Ανεβαίνουν οι τόνοι της εσωκομματικής σύγκρουσης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Σήμερα ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου ανακοίνωσε την αποχώρησή του από απο την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο Νίκος Φίλης έθεσε θέμα ηγεσίας και ο Παύλος Πολάκης του είπε  «Ή αποδέξου το αποτέλεσμα ή άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει».

Αναλυτικά:

Αρχικά, πλείστες αντιδράσεις προκάλεσε την Παρασκευή απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να παραπέμψει προς διαγραφή τον Στέφανο Τζουμάκα, ενώ το Σαββατοκύριακο η συζήτηση εντάθηκε έπειτα από το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ όπου αποκάλυπτε παλαιότερη αρθρογραφία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το αποκορύφωμα – προς το παρόν τουλάχιστον- ήρθε με την ανακοίνωση του Στέλιου Κούλογλου για την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, που προκάλεσε νέο κύκλο σφοδρών εσωκομματικών πυρών κατά του Στέφανου Κασσελάκη: Ο Νίκος Φίλης, διαμήνυσε ξεκάθαρα πως θα θέσει θέμα ηγεσίας στο κόμμα την ώρα που ο Δημήτρης Βίτσας εκτίμησε πως η πρόταση του κ. Κασσελάκη για τη διαγραφή Τζουμάκα δεν θα περάσει, καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δε διαθέτει την απαραίτητη πλειοψηφία στο αρμόδιο όργανο.

Αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέλιος Κούλογλου: Επιστολή με πυρά σε Κασσελάκη
 

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας, ο Στέλιος Κούλογλου προανήγγειλε την αποχώρησή του από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μέσω ανοιχτής επιστολής. Σε αυτή σημειώνει πως «η κατάσταση που διαμορφωθεί στο κόμμα στερείται σοβαρότητας», ενώ κατηγορεί τη νέα ηγεσία του κόμματος για «έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης».

Παράλληλα, απευθυνόμενος προς τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζει πως «Όποτε δίνεται ευκαιρία να διατυπωθούν οι προγραμματικές σας θέσεις βρίσκονται στους αντίποδες αυτών που υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα».

 

Άμεσα ήρθε η απάντηση της Κουμουνδούρου και με διαρροή καλεί τον ανεξάρτητο – πλέον- ευρωβουλευτή να επιστρέψει την έδρα του στο κόμμα.

Να παραδώσει την έδρα στο κόμμα ζητάνε από τον Στέλιο Κούλογλου πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ο ευρωβουλευτής, με επιστολή του, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και ανεξαρτητοποιείται. «Να παραδώσει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εκλέχτηκε», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι εν λόγω πηγές.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Κούλογλου, εξήγησε τους λόγους της αποχώρησής του: «Δεν μπορούσα πλέον να συμμετέχω έστω και από τις Βρυξέλλες σε ένα σίριαλ. Γιατί στην πραγματικότητα, αυτό που έχει εξελιχτεί τώρα είναι κάτι σαν σίριαλ του Netflix. Δεν γίνεται σοβαρή αντιπολίτευση. Ο Μητσοτάκης εμφανίζεται τα βράδια και κάνει πολιτική μόνος του, ανενόχλητος. Και ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει στα πρωινάδικα, σε επίπεδο προσωπικού κουτσομπολιού. Κοντεύει να γίνει δεύτερος πόλεμος στην Ευρώπη. Θα ήθελα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει διεθνείς πρωτοβουλίες. Πήγε ο Μητσοτάκης στην Αίγυπτο. Να πήγαινε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Ράφα, στην Αίγυπτο, να πάρει πρωτοβουλίες. Αντ΄ αυτού βρίσκεται στις ΗΠΑ και μας ενημέρωσε κιόλας ότι παντρεύτηκε. Δεν βλέπω να γίνεται στην πραγματικότητα καμία αντιπολίτευση. Για πρώτη φορά στην ιστορία το ζούμε αυτό από την μεταπολίτευση και μετά. Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση».

Θέμα ηγεσίας βάζει ο Νίκος Φίλης
 

Από την πλευρά του, ο Νίκος Φίλης, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Κασσελάκη, βάζοντας ξεκάθαρα πλέον θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τίθεται ζήτημα το τι εκπροσωπεί ο κ. Κασσελάκης. Με όσα λέει και υποστηρίζει και σήμερα, δεν μπορεί να εκπροσωπήσει ένα αριστερό κόμμα. Αυτά τα οποία λέει είναι έξω από το πλαίσιο ενός αριστερού κόμματος. (…) Σε ό,τι με αφορά θα θέσω θέμα ηγεσίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Πιο νωπή λαϊκή εντολή είναι η απόφαση που έδωσε ο λαός με τις δημοτικές εκλογές, όπου εκεί υποχώρησε περαιτέρω το κύρος και η εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, στο 12,7%. Αυτό δεν οφείλεται προσωπικά στον κ. Κασσελάκη, αλλά δεν το ανέκοψε» σημείωσε εξάλλου αποτιμώντας το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και εκτίμησε πως «υπάρχει μια ψυχρή αποδοκιμασία από την κοινωνία».

Αναφερόμενος στις απόψεις που έχει γράψει στον Εθνικό Κήρυκα ο Στέφανος Κασσελάκης, ο Νίκος Φίλης είπε ότι συνιστούν ακραία εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού. Δεν τολμούσαν να τα πουν στην Ελλάδα οι νεοφιλελεύθεροι. Δεν τα λέει αυτά ο κ. Κασσελάκης το 2015, τα λέει πριν από μερικές ημέρες στο ΣΕΒ, πρόσθεσε. Παραδέχθηκε πως δεν «γνωρίζαμε όσα αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών για τον Στέφανο Κασσελάκη».

«Κανείς δεν υπονόμευσε από εμάς τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντίθετα εμείς τον στηρίξαμε», απάντησε σε άλλη ερώτηση για τις κατηγορίες που διατυπώνονται ότι μερίδα στελεχών δεν στήριξε τον Αλέξη Τσίπρα.

Βίτσας: Δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα
Σε υψηλούς τόνους άσκησε κριτική στον κ. Κασσελάκη και ο Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Εκτίμησε πως δύσκολα θα περάσει η πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για διαγραφή του Στέφανου Τζουμάκα, καθώς ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πλειοψηφία στο αρμόδιο όργανο.

«Δεν μπορώ να είμαι ούτε με ίσες αποστάσεις, ούτε να διαλέγω στρατόπεδα, πρέπει να ακολουθηθεί το καταστατικό, επομένως δεν ξέρουμε αν θα διαγραφεί ακόμη ο κ. Τζουμάκας». «Ειδικά για τον Τζουμάκα αυτή την απόφαση στην πρώτη συνεδρίαση τη Κεντρικής Επιτροπής πρέπει να την ψηφίσει πάνω από το 70%, δηλαδή 210 άνθρωποι. Βλέπω ότι δύσκολα θα περάσει η πρόταση Κασσελάκη για διαγραφή Τζουμάκα», πρόσθεσε.

«Είμαστε στη χειρότερη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ από τότε που δημιουργήθηκε το κόμμα», δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε πως «είναι ώρα αποφάσεων».

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα, το ένα είναι να φεύγει ο καθένας κατά μόνας, το δεύτερο είναι να υπάρχει μία συνεννόηση και οι βουλευτές να αρχίσουν να φεύγουν ομαδικά, ωστόσο διασπάσεις κατά τη διάρκεια συνεδρίου δεν έχουν συμβεί», είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως εκτίμησε «υπάρχει ένα 45% όσων ψήφισαν στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, περίπου 60-70.000, που δεν θα ακολουθήσουν, θα είναι δύσκολα πράγματα».

Σχετικά με το συνέδριο δήλωσε: «Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα της κοινωνίας με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε. Ο κ. Σπίρτζης και ο κ. Τεμπονέρας είχαν δίκιο, ότι έπρεπε να γίνει πρώτα το συνέδριο, μετά η εκλογή προέδρου κλπ, για να έχουμε τελείωσει μέχρι τέλος του χρόνου και μετά να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα της κοινωνίας. Εμείς θα το ''τραβήξουμε'' μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου».

Αναφορικά με την δική του απόφαση για το αν θα εγκαταλείψει το κόμμα ή όχι ο ίδιος απάντησε: «Έχουν ωριμάσει κάποια πράγματα στο μυαλό μου, θα τα διατυπώσω στον πρόεδρο, δε θεωρώ ότι θα πάρω απάντηση, θα γίνουν ευρωεκλογές και η ''Ανανεωτική και οικολογική ριζοσπαστική αριστερά'' (σ.σ ο ΣΥΡΙΖΑ) μην έχετε καμία αμφιβολία ότι αν καταφέρει και εκλέξει έναν ή μία ευρωβουλευτή θα μπει σε άλλο στάδιο».

 

Κασσελάκης: Όσοι διαφωνούν δεν συμπαθούν το βιωματικό μου προφίλ - Ας ξεκομπλαριστούν
 

Απαντώντας για τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε πως «αν  γρήγορα ότι συμφωνούμε. Σε τι διαφωνούμε; Στον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, στη δημόσια υγεία, στην αναθεώρηση του στρατεύματος; Aυτοί οι άνθρωποι δεν συμπαθούν το προφίλ μου, το βιωματικό μου προφίλ, αυτό δεν είναι πολιτική πρόταση, αυτό είναι κόμπλεξ. Άρα λοιπόν ,ας ξεκομπλαριστούν, τι να πω. Εγώ είμαι εδώ για τον κόσμο».

 

 

πηγή ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις