Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γαλλία: Νέες απειλές για βόμβες στο Παλάτι των Βερσαλλιών και σε αεροδρόμια

φωτο pixabay.com

φωτο pixabay.com

Οι απειλές για βόμβες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες

Σε ένα ευαίσθητο πλαίσιο ασφαλείας, όπου το επίπεδο «έκτακτης επίθεσης» ενεργοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, οι απειλές για βόμβες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, σε αεροδρόμια αλλά και σε σχολεία και μνημεία στη Γαλλία.

Ενώ η σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς έχει ξυπνήσει φόβους για νέες επιθέσεις σε γαλλικό έδαφος, οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή. Οι απειλές για βόμβες έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, και πάλι σήμερα, προκαλώντας εκκενώσεις μεγάλων τουριστικών ή δημόσιων χώρων.

Η Le Figaro αναφέρει πως όπως και την Πέμπτη, αρκετά γαλλικά αεροδρόμια δέχθηκαν απειλές για βόμβες αυτήν την Παρασκευή. Στο Μπορντό, «σήμερα στις 12 μ.μ., μια νέα απειλή για βόμβα μας ανάγκασε για άλλη μια φορά να εκκενώσουμε το αεροδρόμιο », αναφέρεται στον ιστότοπό του. Τα αεροδρόμια Pau και Biarritz εκκενώθηκαν επίσης για να αρθούν οι αμφιβολίες, δήλωσε ο νομάρχης των Pyrénées-Atlantiques.

Το αεροδρόμιο της Ρεν εκκενώθηκε για τρίτη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, αναφέρει το Actu Rennes. Στη Νάντη, ελήφθη νέα απειλή για βόμβα μέσω email, αλλά το αεροδρόμιο δεν εκκενώθηκε. Ο συναγερμός άρθηκε γύρω στις 12:30 μ.μ., αναφέρει το France Bleu Loire Océan.

Σε αυτό το πλαίσιο επαναλαμβανόμενων ειδοποιήσεων για αρκετές ημέρες, ο υπουργός Μεταφορών Clément Beaune θα μεταβεί στη Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας (DGAC) στις 2:30 μ.μ., προτού πραγματοποιήσει ενημέρωση Τύπου. Την Πέμπτη, τα αεροδρόμια Βρέστη (Finistère), Carcassonne (Aude), Rennes (Ille-et-Vilaine), Tarbes (Hautes-Pyrénées), Bordeaux-Mérignac (Gironde), Béziers (Hérault), Montpellier (Hérault) και Nantes (Loire-Atlantique) εκκενώθηκαν.

Το παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώθηκε για πέμπτη φορά αυτή την Παρασκευή
Για πέμπτη φορά από το Σάββατο, το Παλάτι των Βερσαλλιών εκκενώνει τους επισκέπτες του αυτή την Παρασκευή, «για λόγους ασφαλείας». «Θα προχωρήσει στην επαναλειτουργία μόλις γίνουν οι έλεγχοι», διευκρινίζει η ανακοίνωση. Το περίφημο μνημείο Yvelines είχε ήδη εκκενωθεί την Πέμπτη, μετά από νέα απειλή για βόμβα. Για τις πρώτες τρεις φορές, η αναφορά έγινε μέσω της πλατφόρμας moncommissariat.fr, όπως διευκρίνισε η νομαρχία.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή την εποχή του χρόνου, από 10 έως 15.000 άτομα επισκέπτονται ολόκληρη την τεράστια τοποθεσία.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις