Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι «προφητείες» του Νοστράδαμου για πόλεμο το 2023 – Τι είχε προβλέψει

Οι «προφητείες» του Νοστράδαμου για πόλε...

Τι έγραψε

Ο Νοστράδαμος, ο πιο διάσημος μελλοντολόγος της ιστορίας, είχε κάνει μια σειρά από προβλέψεις τον 16ο αιώνα και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι έχουν επαληθευτεί.

Κάποιοι θεωρούν ότι ο Νοστράδαμος είχε προβλέψει τα πάντα, από την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία έως τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την δολοφονία του Αμερικανού προέδρου, Τζον Κένεντι. Οι «προφητείες» του εξακολουθούν να διαβάζονται από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα ορισμένοι πιστεύουν ότι έχει κάνει πρόβλεψη για πόλεμο το 2023. 

Οι προφητείες
Οι προβλέψεις του, που δημοσιεύτηκαν στο βιβλίο του Les Propheties (οι Προφητείες) το 1555, γράφτηκαν σε τετράστιχα. Δεν αναφέρονται συγκεκριμένα έτη και είναι αναμφισβήτητα δύσκολο να ερμηνευτούν. Λέγεται ότι ο Νοστράδαμος έκανε αχρονολόγητες τις προφητείες καθώς φοβόταν το φανατικό θρησκευτικό κοινό και το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί ως αιρετικός από τον Ιερά Εξέταση.
Ωστόσο υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τις προφητείες του και το πώς μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα στο μέλλον.

«Ένας μεγάλος πόλεμος»
Ορισμένοι μελετητές επιμένουν ότι ο Νοστράδαμος προέβλεψε την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ. Ένα τετράστιχο του Νοστράδαμου μιλάει για «ένα νέο παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους». Το παιδί αυτό, σύμφωνα με τον αστρολόγο, θα «αποπλανήσει με τη γλώσσα του… ένα μεγάλο στράτευμα».

Σε ένα άλλο τετράστιχο αρκετοί πιστεύουν ότι προβλέπεται ένας μεγάλος πόλεμος που θα συμβεί μέσα στο 2023. «Επτά μήνες ενός μεγάλου πολέμου. Οι άνθρωποι νεκροί μέσω του κακού», αναφέρει η προφητεία.

Εάν πράγματι το συγκεκριμένο τετράστιχο συνδέεται με την εποχή μας φαίνεται ότι υπάρχει μία θετική πρόβλεψη, αφού ο πόλεμος θα κρατήσει 7 μήνες και δεν αναφέρεται σε κάποια ολοκληρωτική καταστροφή.

Τι προέβλεψε για οικονομική καταστροφή και κλιματική κρίση
Μετά από μία καταστροφική πανδημία, καραντίνες, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση οι οικονομίες του πλανήτη αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Αρκετοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο πληθωρισμός, η ανεργία και η αύξηση του κόστους διαβίωσης θα φέρει νέες οικονομικές ταραχές στον κόσμο.

Σε αυτό ο Νοστράδαμος φαίνεται ότι συμφωνεί. «Τόσο ψηλά θα ανέβει το μόδι (σ.σ. μονάδα μέτρησης του Μεσαίωνα) του ρυζιού που ο άνθρωπος θα τρώει τον συνάνθρωπο του», γράφει σε ένα από τα τετράστιχα του ο αστρολόγος. Εάν κάποιος δει την πρόβλεψη περισσότερο συμβολικά και λιγότερο κυριολεκτικά δεν αποκλείεται να αναφέρεται στην δυσκολία των ανθρώπων να επιζήσουν με το κύμα ακρίβειας και την απόγνωση τους.

Οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και ήδη ο πλανήτης βλέπει τις καταστροφές που προκαλεί. Υπάρχουν κάποιοι που συνδέουν ένα από τα τετράστιχα του Νοστράδαμου με την κλιματική αλλαγή και τους σκοτεινούς καιρούς που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα.

«Για 40 χρόνια το ουράνιο τόξο δεν θα φαίνεται. Για 40 χρόνια θα φαίνεται κάθε μέρα. Η στεγνή γη θα γίνει ακόμη πιο άνυδρη και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες όταν θα φανεί», γράφει ο Νοστράδαμος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις