Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή: Αυξάνεται ο αριθμός νεκρών και τραυματιών

Εφιάλτης στη Μέση Ανατολή: Αυξάνεται ο α...

«Θα πληρώσουν ένα τεράστιο τίμημα», λέει ο Νετανιάχου

Νέο μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού Συμβουλίου Ασφαλείας που διεξήχθη εκτάκτως για τον πόλεμο της Χαμάς.

 «Από σήμερα το πρωί, το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου», είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και πρόσθεσε ότι ο πρώτος στόχος του στρατού είναι να καθαρίσει όλες τις νότιες κοινότητες από «τρομοκράτες που είχαν διεισδύσει σε αυτές» και να «αποκαταστήσει την ασφάλεια και την ειρήνη σε όλες τις κοινότητες που υπέστησαν την επίθεση».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε πως ο δεύτερος στόχος του στρατού είναι «να κάνει τον εχθρό να πληρώσει ένα τεράστιο τίμημα» και ο τρίτος να εξασφαλίσει άλλες δυνητικά βίαιες αρένες «έτσι κανείς άλλος δεν θα σκεφτεί να συμμετάσχει σε αυτόν τον πόλεμο».

«Σε περίοδο πολέμου, όλοι πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Καλώ όλους τους πολίτες του Ισραήλ να ενωθούν, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε τον στόχο μας - τη νίκη σε αυτόν τον πόλεμο», είπε.

Τουλάχιστον 40 Ισραηλινοί νεκροί και 740 τραυματίες

Την ίδια ώρα, αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών στο Ισραήλ. Τουλάχιστον 40 είναι ο μέχρι στιγμής αριθμός των Ισραηλινών νεκρών και 740 οι τραυματίες από την επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το πρωί η παλαιστινιακή Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, μετέδωσε το ισραηλινό δίκτυο N12 NEWS .

 Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εξαπέλυσε το Σάββατο τη μεγαλύτερη επίθεση στο Ισραήλ εδώ και χρόνια, σκοτώνοντας, τουλάχιστον 40 ανθρώπους σε μια αιφνιδιαστική επίθεση που συνδύασε τη διείσδυση ενόπλων σε ισραηλινές πόλεις με έναν καταιγισμό ρουκετών που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.

Εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες

Στη Γάζα οι πολίτες έσπευσαν να προμηθευτούν τα απαραίτητα είδη αναμένοντας ότι η σύγκρουση θα διαρκέσει ημέρες, ενώ κάποιοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έσπευσαν στα καταφύγια.

 Ο στρατιωτικός διοικητής της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ ανακοίνωσε την έναρξη της επιχείρησης στα μέσα ενημέρωσης της Χαμάς κάνοντας έκκληση προς τους απανταχού Παλαιστίνιους να πολεμήσουν.

«Αυτή είναι η ημέρα της μεγαλύτερης μάχης για τον τερματισμό της τελευταίας κατοχής επί της γης», είπε προσθέτοντας ότι εκτοξεύτηκαν 5.000 ρουκέτες.

 Η τελευταία αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Χαμάς ήταν ο πόλεμος των δέκα ημερών το 2021.

Aντίποινα με αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την επίθεση που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα.

 Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση ότι πολλές «δεκάδες από τα μαχητικά αεροσκάφη (του) πλήττουν αυτή στιγμή αριθμό στόχων» της Χαμάς.

Νετανιάχου: «Είμαστε σε πόλεμο»
 «Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε» δήλωσε νωρίς το πρωί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος διέταξε τον στρατό να καθαρίσει τα ισραηλινά εδαφη. Ήδη έχουν ξεκινήσει βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας.

 Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο ίδιος θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας τις επόμενες ώρες ενώ ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ ενέκρινε την επιστράτευση εφέδρων.

Χερσαίες μάχες στο Ισραήλ
 Τα ισραηλινά στρατεύματα διεξάγουν χερσαίες μάχες «σε πολλά σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας» κατά των μαχητών που διείσδυσαν «χρησιμοποιώντας αλεξίπτωτα» διά θαλάσσης και ξηράς, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού.

 «Αυτή τη στιγμή, πολεμούμε», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Ρίχαρ Εχτ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου. «Μαχόμαστε σε συγκεκριμένα σημεία γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας…Οι δυνάμεις μας μάχονται αυτή τη στιγμή στο έδαφος», δήλωσε ενώ ανέφερε, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες, ότι «υπάρχουν απώλειες, φυσικά».

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις