Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για τη συνέχιση λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας»

Σία Αναγνωστοπούλου: «Η Πολιτεία οφείλει...

Του Πανεπιστημίου Πατρών - Η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Παιδείας, συζητήθηκε στη Βουλή την Τετάρτη 4/10

Συζητήθηκε την Τετάρτη 4.10.2023 στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Παιδείας, Κυριάκο Πιερρακάκη σχετικά με την ανάγκη χρηματοδότησης της Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η κ. Αναγνωστοπούλου όπως τονίζει σε ανακοίνωση της, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει το Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών και στη μεγάλη αρωγή του σε ψυχοκοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των φοιτητών αλλά και στη συμβολή του στην επίλυση προβλημάτων πρόσβασης σε φοιτητές με προβλήματα αναπηρίας. Το πρόγραμμα όμως του ΕΣΠΑ που χρηματοδοτεί το Γραφείο και που έληγε στο τέλος του Σεπτέμβρη, πήρε παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου με μειωμένο προσωπικό, ενώ μετά δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Όπως υπογράμμισε η βουλευτής, το επόμενο ΕΣΠΑ ξεκινάει μετά από 2 χρόνια με αποτέλεσμα το μέλλον του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Πατρών να καθίσταται αβέβαιο.

«Τα προβλήματα που δημιουργούνται αφορούν, εκτός από τους φοιτητές, και το ίδιο το πανεπιστήμιο και τη λειτουργία του ως χώρου που θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερης και ευκολότερης κοινωνικοποίησης όλων των φοιτητών και φοιτητριών», ανέφερε η βουλευτής ζητώντας από την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μακρή να απαντήσει στο αν θα λυθεί το πρόβλημα και με τι χρονοδιάγραμμα.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός απέφυγε να δεσμευτεί ή να θέσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τη συνέχιση της χρηματοδότησης του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας.

Η κ. Αναγνωστοπούλου επέμεινε στο να δοθούν σαφείς απαντήσεις: «Θέλουμε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Αυτό το Γραφείο κλείνει. Μένει με πολύ λιγότερους υπαλλήλους, που σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει πια πολύ λιγότερες υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι μένουν στην ανεργία».

«Η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γραφείου Κοινωνικής Μέριμνας, για τη στήριξη των νέων που έχουν αυξημένες ανάγκες αλλά και να επαναπροσληφθούν οι εργαζόμενοι που απαιτεί αυτό το Γραφείο με την τεράστια δράση που έχει», τόνισε καταλήγοντας η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις