Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η επιτιμοποίηση του μεγαλύτερου φιλέλληνα εν ζωή Roderick M. Beaton

Πανεπιστήμιο Πατρών: Η επιτιμοποίηση του...

Η ανάρτηση του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα

O Roderick M. Beaton Ομότιμος Καθηγητής Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας (Έδρα «Κοραής») στο King’s College London και Πρόεδρος του ΔΣ της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, αναγορεύτηκε ως Επίτιμος Διδάκτορας των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας-Αρχαιολογίας, σήμερα στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Πατρών.

Το έργο και την προσωπικότητα του τιμώμενου παρουσίασαν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας Άννα-Μαρίνα Ν. Κατσιγιάννη και η Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας Κωνσταντίνα Δ. Καρακώστα.

Ακολουθήσει η αναγόρευση του τιμώμενου σε Επίτιμο Διδάκτορα σε Επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Φιλολογίας και Ιστορίας – Αρχαιολογίας από τις Προέδρους, Καθηγήτρια Ευφημία Δ. Καρακάντζα και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Έλλη Γ. Λεμονίδου και η περιένδυσή του από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Χρήστο Μπούρα.

Η εκδήλωση της επιτιμοποίησης ολοκληρώθηκε με την ομιλία του τιμώμενου με τίτλο: «Η αλληλεγγύη των νεοελληνιστών και το μέλλον των νεοελληνικών σπουδών».

Σε σχετική του ανάρτηση, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας, αναφέρει: 

Μιά ιστορική στιγμή για το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras η σημερινή βραδυά. Η Τελετή Αναγόρευσης του Ομότιμου Καθηγητή Νεοελληνικής και Βυζαντινής Ιστορίας, Γλώσσας και Φιλολογίας (Έδρα «Κοραής») στο King’s College London και Πρoέδρου του ΔΣ της Βρετανικής Σχολής Αθηνών Roderick M. Beaton, σε Επίτιμο Διδάκτορα, του μεγαλύτερου φιλέλληνα εν ζωή. Πολύ περήφανος ως Πρύτανης!!!
«Όταν, στο δρόμο της Θήβας, ο Oιδίπους συνάντησε τη Σφίγγα κι αυτή του έθεσε το αίνιγμά της, η απόκρισή του ήταν: ο άνθρωπος. Τούτη η απλή λέξη χάλασε το τέρας. Έχουμε πολλά τέρατα να καταστρέψουμε!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις