Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Google: «Δρακόντεια» μέτρα για να αποτρέψει τα spam στο Gmail

Google: «Δρακόντεια» μέτρα για να αποτρέ...

Η Google αποκλείει 15 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα

H Google ανακοίνωσε ότι θα ζητά στο εξής από τους αποστολείς που στέλνουν περισσότερα από 5.000 μηνύματα την ημέρα σε χρήστες του email της, να εισάγουν επιλογή διαγράφης. 

Επιπρόσθετα θα απαιτεί από συγκεκριμένους αποστολείς να πιστοποιούν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, ώστε να αποδεικνύουν αφενός ότι είναι ιδιοκτήτες του ονόματος του domain τους και αφετέρου ότι δεν παραποιούν τις διευθύνσεις IP. Η Google ενδέχεται μάλιστα να μην παραδίδει κανένα μηνύματα των οποίων οι αποστολείς επισημαίνονται συχνά ως ανεπιθύμητοι από τους χρήστες. 

Οι δράσεις αυτές αναμένονται καθώς οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας και οι spammers χρησιμοποιούν τα email για phising ή για αποστολή κακόβουλου λογισμικού. 

Η Google αναφέρει ότι αξιοποιεί την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης για να σταματήσει πάνω από το 99,9% των ανεπιθύμητων μηνυμάτων και αποκλείει 15 δισεκατομμύρια ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την ημέρα.

«Αυτές οι αλλαγές είναι αναγκαίες για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ομαλή λειτουργία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου», έγραψε ο διαχειριστής προϊόντων της Google Νιλ Κουμαραν σε μια ανάρτηση στο blog.

Πριν λίγο καιρό εξάλλου, η Google ανακοίνωσε ότι πλέον η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να διευκολύνει τους χρήστες στη σύνταξη ηλεκτρονικών μηνυμάτων μέσω της εφαρμογής Gmail. Η εταιρεία θα ενσωματώσει τη λεγόμενη «δημιουργική» τεχνητή νοημοσύνη στο Gmail για να βοηθήσει στη γρήγορη επέκταση των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με την ονομασία «Help Me Write».

«Απλώς πληκτρολογήστε την προτροπή αυτού που θέλετε, πατήστε Δημιουργία και θα εμφανιστεί ένα πλήρες προσχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Σουντάρ Πιτσάι.

Η Google έχει περισσότερους από 3 δισεκατομμύρια χρήστες του Workspace, από απλούς καταναλωτές της δωρεάν έκδοσης έως εταιρείες που πληρώνουν συνδρομές για τις εφαρμογές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις