Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Παιδίατρος νόμιζε ότι η 13χρονη έγκυος είχε τυμπανισμό – Συγγενείς μιλούν για το περιστατικό

Παιδίατρος νόμιζε ότι η 13χρονη έγκυος ε...

Γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου

Τυμπανισμό νόμιζε ο παιδίατρος ότι είχε η 13χρονη που πήγε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιά και τελικά ήταν έγκυος, με τους γονείς της να δηλώνουν ότι θα παρέχουν απόλυτη στήριξη στο παιδί τους, το οποίο θα πρέπει να καταλάβει ότι τώρα αλλάζει όλη του η ζωή…

Κανείς δεν κατάλαβε ότι η 13χρονη ήταν έγκυος, ούτε καν η ίδια. Και όμως, όταν έφτασε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους στην κοιλιά, ο παιδίατρος δεν αντιλήφθηκε ότι κυοφορούσε ενώ δεν υπήρχε και ακτινολόγος για να ελέγξει την ακτινογραφία που έκανε.

 Ο παιδίατρος συμπέρανε πως είχε τυμπανισμό και της έγραψε τα αντίστοιχα φάρμακα, επειδή νόμιζε πως είχε καταπιεί φερμουάρ. Όμως, το… φερμουάρ ήταν η σπονδυλική στήλη του μωρού…

Τελικά, η 13χρονη γέννησε στην τουαλέτα του νοσοκομείου. Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι ούτε η ίδια ούτε κανείς άλλος το γνώριζε από το οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον της, αφού οι δικοί της πίστευαν ότι πρόκειται για «περιττά κιλά της εφηβείας».

Απόλυτη στήριξη από την οικογένεια – «Η ζωή της αλλάζει»
Συγγενής της 13χρονης μίλησε για το σοκαριστικό περιστατικό, λέγοντας ότι «το παιδί θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η ζωή της αλλάζει. Είναι τρομαγμένη, αλλά παρακολουθείται από παιδοψυχολόγους.

Φανταστείτε ένα παιδί να λέει ότι πονάει η κοιλιά του και τελικά να γεννάει! Ξεκίνησε ο τοκετός όταν η μικρή πήγε στην τουαλέτα του νοσοκομείου», συμπλήρωσε ο συγγενής και επισήμανε πως «είμαστε σε σοκ καθώς το κοριτσάκι είχε επισκεφτεί παιδίατρο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης του αλλά κανείς δεν είχε καταλάβει ότι ήταν έγκυος».

Ένας άλλος συγγενής του κοριτσιού ανέφερε πως «το τελευταίο διάστημα είχαμε παρατηρήσει ότι είχε πάρει λίγο βάρος αλλά το αποδώσαμε σε περιττά κιλά εφηβείας».

«Είναι μια αξιοπρεπέστατη, αγαπημένη οικογένεια που κάνει τα πάντα για να είναι καλά τα παιδιά της. Το κοριτσάκι μας θα γυρίσει σήμερα στο σπίτι, ψάχνουμε τρόπους να δούμε πως θα επιστέψει στην καθημερινότητά της και στο σχολείο της», συμπλήρωσε.

Απαραίτητη η ψυχολογική στήριξη του παιδιού
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανήλικη φέρεται να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξετάζουν πως ο πατέρας του μωρού της είναι ένας συμμαθητής της.

«Δεν ξέρουμε ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού, δεν μας έχει μιλήσει ακόμα η μικρή. Λογικά είναι ντόπιος, μπορεί να είναι κάποιος από το σχολείο της. Δεν μπορούμε να φανταστούμε ποιος μπορεί να είναι», συμπλήρωσε ο συγγενής.

Οι έρευνες πάντως συνεχίζονται. Οι παιδοψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται πάνω από το παιδί, από το οποίο προσπαθούν να μάθουν πως έφτασε στο να γεννά στις τουαλέτες ενός νοσοκομείου χωρίς να γνωρίζει πως είναι έγκυος.

Η ψυχολόγος Βέρα Αθανασίου είπε πως η ψυχολογική στήριξη της 13χρονης είναι απαραίτητη.

«Είναι μια συνθήκη που θα συνιστά τη δυσκολότερη φάση της ζωής και έτσι πρέπει να το δουν και οι γονείς. Βρίσκεται στην εφηβεία, με ορμονικές αλλαγές και εισάγεται στην εφηβεία με ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Είναι πολύ πιθανό το κορίτσι να κουβαλάει δυσάρεστα συναισθήματα και είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να είναι δίπλα της και μνα τη στηρίζουν. Και χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για όλη την οικογένεια».

πηγη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις