Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

13χρονη γέννησε στην τουαλέτα νοσοκομείου – Δεν γνώριζε ότι είναι έγκυος

13χρονη γέννησε στην τουαλέτα νοσοκομείο...

Τι λέει για το συμβάν ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ένα 13χρονο κορίτσι γέννησε στην τουαλέτα ενός νοσοκομείου, χωρίς μάλιστα να γνωρίζει ότι είναι έγκυος.

 Σύμφωνα με το MEGA, το πρωί του Σαββάτου το ανήλικο κορίτσι με αφόρητους πόνους στην κοιλιά πήγε με την μητέρα του στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο την εξέτασε παιδίατρος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε πως η μαθήτρια της 1ης γυμνασίου είναι έγκυος.

«Στο νοσοκομείο όταν ρωτήθηκε από τον παιδίατρο και το κοριτσάκι και η μητέρα είπαν ότι δεν είχε σεξουαλικές επαφές», εξήγησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

 Ο παιδίατρος με αυτά τα δεδομένα καταλήγει στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για τυμπανισμό και της χορηγεί την αντίστοιχη φαρμακευτική αγωγή. Το κορίτσι όμως εξακολουθεί να σφαδάζει στον πόνο.  «Του έδωσαν για τυμπανισμό καθαρκτικά εκεί το παιδί σφάδαζε και γέννησε ένα υγιέστατο κοριτσάκι στην λεκάνη της τουαλέτας», αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Κανείς δεν το είχε καταλάβει

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό προκαλεί σοκ και την ίδια ώρα γεννά και μια σειρά ερωτημάτων για το πώς ένα 13χρονο κορίτσι κυοφορούσε το παιδί της επί 9 μήνες και ουδείς το είχε αντιληφθεί.

Η ανήλικη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι και σύμφωνα με MEGA, φέρεται εκ των υστέρων να αποκάλυψε στους παιδοψυχολόγους που την εξέτασαν πως ο πατέρας του παιδιού είναι ένας συμμαθητής της στο σχολείο.

Την ώρα που οι ειδικοί εξετάζουν και στηρίζουν ψυχολογικά τόσο τη 13χρονη όσο και τους γονείς της, η παιδοψυχολόγος Χριστίνα Μπογιατζή εξήγησε πως το αίσθημα της ντροπής σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κυρίαρχο και τρομερά επιζήμιο. «Κάτι θα είχε καταλάβει αλλά προφανώς εδώ επενέβη το αίσθημα ντροπής και φαντάζομαι ότι αυτό το παιδί αυτό ένιωσε απόγνωση» ανέφερε

Έχει ξανασυμβεί

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προχώρησε σε μια ακόμη αποκάλυψη καθώς αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό ανήλικης μαθήτριας που γεννά στο εν λόγω νοσοκομείο. «Δυστυχώς αν σας πω ότι σε αυτό το νοσοκομείο είναι το 3ο περιστατικό μέσα σε μια δεκαετία. Είχε συμβεί και με ένα 14χρονο και ένα 13χρονο κοριτσάκι», δήλωσε.

Η συγκλονιστική αυτή υπόθεση έφερε στο φως και την υποστελέχωση των νοσοκομείων, καθώς δεν υπήρχε ούτε γυναικολόγος ούτε όμως και ακτινολόγος, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια. Κλήθηκε και πήγε εσπευσμένα ιδιώτης γυναικολόγος για να παράσχει ιατρική φροντίδα στην ανήλικη, η οποία μαζί με το μωράκι της μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

Καλά στην υγεία τους η 13χρονη και το βρέφος

«Οδύσσεια» χαρακτήρισε ο Μιχάλης Γιαννάκος το να γεννήσει η 13χρονη στις τουαλέτες του νοσοκομείου, χωρίς να του γίνει διάγνωση, τονίζοντας πως το περιστατικό αυτό δείχνει τις παθογένειες των περιφερειακών νοσοκομείων.

«Πώς γίνεται το νοσοκομείο να μην έχει γυναικολόγο και ακτινολόγο; Τι σόι νοσοκομείο είναι αυτό;», είπε.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος, η 13χρονη και το βρέφος είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε μεγαλύτερο νοσοκομείο, το οποίο έχει μαιευτική κλινική, ενώ οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις