Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Στερεοτυπάκια
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άκια Σταμάτη: "Από όλες τις περιοχές του Δήμου λαμβάνουμε μήνυμα για αλλαγή πλεύσης της Πάτρας"

Άκια Σταμάτη: "Από όλες τις περιοχέ...

Μία εφ' όλης συζήτηση με την υποψήφια δημοτική σύμβουλο του "σπιράλ" με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, Άκια (Παναγιώτα) Σταμάτη, λίγο πριν τις εκλογές

Όπως εξηγεί η Άκια (Παναγιώτα) Σταμάτη, η συμμετοχή της στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής ήταν μονόδρομος. 

"Ως άνθρωπος της προσφοράς για το κοινό καλό και την βελτίωση της καθημερινότητάς μας, είναι μονόδρομος η συμμετοχή μου και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά και την ομάδα της δημοτικής παράταξης «σπιράλ» με στόχο την αλλαγή σελίδας της πόλης μας για την επόμενη πενταετία" αναφέρει χαρακτηριστικά.

Λίγο πριν οι πατρινοί βρεθούν μπροστά στις κάλπες, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος μίλησε στο thebest.gr για την παράταξή της, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα σήμερα, αλλά και για το τι πρέπει να γίνει τάχιστα ώστε να αλλάξει πορεία η πόλη. 

Ως άνθρωπος της προσφοράς για το κοινό καλό και την βελτίωση της καθημερινότητας μας είναι μονόδρομος η συμμετοχή μου και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος για δεύτερη φορά. Τι σας γοητεύει στην Αυτοδιοίκηση και σας παρακίνησε να ασχοληθείτε με αυτή;

Όταν το 2019 ο οραματιστής, άξιος, αγαπημένος φίλος και συνοδοιπόρος, Πέτρος Ψωμάς ανακοίνωσε τη δημιουργία του ανεξάρτητου, συνδυασμού “σπιράλ”,  το οποίο ξεκινά από τον άνθρωπο και την πίστη στις δυνατότητές του, δεν μπορούσα παρά να ενεργοποιηθώ, να συνταχθώ και να συνεργασθώ με την ομάδα των δημιουργικών ανθρώπων που είχε επιλέξει. Η ενεργή συμμετοχή και δράση μου με οδήγησε να εκπροσωπήσω θεσμικά το σπιράλ στο ΔΣ της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι από το 2019, στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας καθώς και στα όργανα της παράταξης. Οδηγώντας στην εκλογή μου ως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας από 1/1/2022.

Απόρροια αυτής της εμπειρίας είναι η βεβαιότητα πλέον πως στην τοπική αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού μπορείς να αφήσεις σημαντικό αποτύπωμα στην ζωή των συνδημοτών μας. Από τις μικρές παρεμβάσεις στην καθημερινότητα και τις γειτονιές μας έως τα έργα μακράς πνοής ανάπτυξης της Πάτρας μας. Ως άνθρωπος της προσφοράς για το κοινό καλό και την βελτίωση της καθημερινότητάς μας είναι μονόδρομος η συμμετοχή μου και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά και την ομάδα της δημοτικής παράταξης "σπιράλ" για την αλλαγή σελίδας της πόλης μας  για την επόμενη πενταετία.

Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί το σπιράλ από τις άλλες δημοτικές παρατάξεις;

Το σπιράλ είναι η μοναδική ανεξάρτητη δημοτική παράταξη στον Δήμο Πατρέων, απαλλαγμένη από κομματικούς μηχανισμούς και εξαρτήσεις με επίκεντρο την Πάτρα για την Πάτρα. Είναι η πρωτοπόρα και καινοτόμα παράταξη πανελλαδικά με καταστατικό, κανόνες λειτουργίας, εκλεγμένα όργανα από τον Νοέμβριο του 2019 που έλαβε χώρα το ιδρυτικό μας συνέδριο. Είναι η μοναδική παράταξη με 13 ομάδες εργασίας που σταθερά και αδιάλειπτα επί τέσσερα χρόνια μελέτησαν τα προβλήματα της πόλης και τις λύσεις ανά τομέα εργασίας. Επιστήμονες, ενεργοί πολίτες, άνθρωποι της προσφοράς και του εθελοντισμού που με γνώμονα την αγάπη τους για την πόλη μας οραματίστηκαν την Πάτρα των ονείρων μας, σχεδίασαν το μέλλον της για την επόμενη πενταετία. Πρώτη η δημοτική παράταξη "σπιράλ" κατέθεσε το ολοκληρωμένο πρόγραμμά της, ένα πλάνο διοίκησης της πόλης με αιχμή του δόρατος 18 σημεία- προτάσεις υλοποιήσιμες από την πρώτη ημέρα ανάληψης καθηκόντων Δημαρχίας του Πέτρου Ψωμά.

Ο εμπνευσμένος οραματιστής επικεφαλής Πέτρος Ψωμάς με την τεράστια αγάπη για την Πάτρα, γνώστης σε βάθος της ιστορίας της, ικανός και αποτελεσματικός, είναι ο λόγος που πολλοί συμπολίτες μας επέλεξαν να συμπορευτούν με την παράταξή μας. Ο Πέτρος Ψωμάς διαφοροποιεί το σπιράλ από οποιαδήποτε άλλη δημοτική παράταξη.

 

Μετά από 9 χρόνια θητείας της απερχόμενης δημοτικής Αρχής τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί, οι δημότες της βιώνουν την καθημερινότητα με μεγάλες δυσκολίες, με άλυτα προβλήματα σε θέματα που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί

Πώς θα σχολιάζατε την Πάτρα σήμερα;

Οκτώβριος 2023 και η πρώτη εντύπωση που εισπράττει ο δημότης της Πάτρας μας είναι αυτή της βρώμικης, εγκαταλελειμμένης χωρίς φροντίδα πόλης, μιας πόλης με εσωστρέφεια και κλειστές πόρτες που αν και πύλη προς τη Δύση η πνοή της ανάπτυξης, της προόδου, της συνεργασίας με φορείς εντός και εκτός αυτής απουσιάζουν παντελώς. Οι πλατείες της πόλης μας αφρόντιστες και γεμάτες σκουπίδια, το θαλάσσιο μέτωπο μετά από τα 5 χρόνια παραχώρησής του στον Δήμο παραμένει αδιαμόρφωτο και αναξιοποίητο, το δίκτυο των πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων στο πλαίσιο των αναπλάσεων Άνω και Κάτω πόλης άγνωστο πότε θα παραδοθούν στην πόλη προς διευκόλυνση και ανακούφιση των πολιτών. Η έλλειψη εξωστρέφειας της απερχόμενης δημοτικής αρχής και συνεννόησης με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης καταδικάζουν την πόλη μας στη στασιμότητα, στις αναξιοποίητες ευκαιρίες, στη μη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην παντελή έλλειψη επενδύσεων. Η Πάτρα μπορεί καλύτερα.

Πώς θα ιεραρχούσατε τα προβλήματα της καθημερινότητας;

Μετά από 9 χρόνια θητείας της απερχόμενης δημοτικής Αρχής τα προβλήματα της καθημερινότητας έχουν αυξηθεί, οι δημότες της βιώνουν την καθημερινότητα με μεγάλες δυσκολίες, με άλυτα προβλήματα σε θέματα που θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί.

Το σημαντικότερο προς επίλυση πρόβλημα των Πατρινών αυτή τη στιγμή αποτελεί το κυκλοφοριακό και οι τρόποι λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών και υποδομών που χρήζουν επανασχεδιασμού και εκσυγχρονισμού με την υιοθέτηση πράσινων και καινοτόμων τρόπων και μέσων. Η έλλειψη καθαριότητας της πόλης είναι ολοφάνερη και διατρέχει το σύνολο του Δήμου μας και αποτελεί αναγκαιότητα η συστηματική καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, η κοπή των χόρτων και η απομάκρυνση γκράφιτι και αφισών από τα δημοτικά κτίρια. Η ανακύκλωση στον Δήμο μας αυτή τη στιγμή ουσιαστικά δεν λειτουργεί και είναι μονόδρομος η αύξηση του ποσοστού της ανακύκλωσης με τη διαλογή στην πηγή και την επαναξιοποίηση των αστικών απορριμμάτων όπως κομποστοποίηση και ανακύκλωση λαδιών. Εάν και παραλιακή πόλη η Πάτρα μας εντούτοις οι δημότες και επισκέπτες της στερούνται της άμεσης πρόσβασης στο παραλιακό μέτωπο 5 χρόνια μετά την παραχώρηση του στον Δήμο. Το θαλάσσιο μέτωπο θα πρέπει να αποτελεί διέξοδο αναψυχής, ψυχαγωγίας και αθλητισμού για τους πολίτες και ταυτόχρονα πόλο έλξης για τους επισκέπτες. Ο Πέτρος Ψωμάς και η δημοτική παράταξη σπιράλ μπορεί να βελτιώσει τη γειτονιά μας, μπορεί να αλλάξει την πόλη μας.

Από τη συνεχή επαφή και επικοινωνία του επικεφαλής Πέτρου Ψωμά και των στελεχών του σπιράλ σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μάς λαμβάνουμε το μήνυμα της αναγκαιότητας της αλλαγής σελίδας και πλεύσης της Πάτρας μας

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει τάχιστα ώστε να αλλάξει πορεία η πόλη;

Ο μετασχηματισμός της Πάτρας μας σε πόλο ανάπτυξης μέσω του τουρισμού, του πολιτισμού, των μεγάλων διοργανώσεων, της υψηλής τεχνολογίας  απαιτεί την άμεση συνεργασία και την έναρξη διαλόγου με όλους τους φορείς της πόλης για να συμφωνηθεί το σχέδιο του μετασχηματισμού. Μία από τις άμεσες ενέργειες θα είναι η αντιδημαρχία Τουρισμού για τον καλύτερο συντονισμό και υλοποίηση των αντίστοιχων πολιτικών. Προτεραιότητα και η σύνδεση και συνεργασία της πόλης με το Πανεπιστήμιο. Η επανίδρυση Αναπτυξιακής εταιρίας του Δήμου Πατρέων για την πλήρη αξιοποίηση των αναπτυξιακών και χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος της πόλης και για τη δημιουργία του Patras Innovation Center, του Καρναβαλικού πάρκου Πάτρας και νέας μαρίνας μικρών και μεγάλων σκαφών. Διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πολιτιστικό καλεντάρι 12 μήνες το χρόνο με θεματικό αφιέρωμα ανά μήνα. Αθλητικό καλεντάρι με στόχο την προσέλκυση μεγάλων πανελλήνιων και διεθνών οργανώσεων. Διοργάνωση και στήριξη μεγάλων ετήσιων αθλητικών διοργανώσεων όπως ο κολυμβητικός διάπλους Ρίου Αντιρρίου.

Είστε αισιόδοξη για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Από τη συνεχή επαφή και επικοινωνία του επικεφαλής Πέτρου Ψωμά και των στελεχών του σπιράλ σε όλες τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μας, λαμβάνουμε το μήνυμα της αναγκαιότητας της αλλαγής σελίδας και πλεύσης της Πάτρας μας. Είμαστε σίγουροι οτι οι Πατρινοί δημότες θα μας εκλέξουν νέα δημοτική αρχή. Είμαστε η επιλογή όλων των Πατρινών.

Γιατί να σας επιλέξει, εσάς προσωπικά ένας ψηφοφόρος; Τι θα του λέγατε αν τον είχατε απέναντί σας;

Αγαπητέ συνδημότη στις εκλογές της 8η Οκτωβρίου επιλέγουμε τους ανθρώπους που για τα επόμενα 5 χρόνια θα μας εκπροσωπήσουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, τους ανθρώπους που για τα επόμενα 5 χρόνια θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης στον Δήμο μας. Ευθύνη τεράστια τόσο για αυτούς που θα την αναλάβουν όσο και για τους εκλογείς που με την ψήφο τους θα τους δώσουν τη δυνατότητα. Για τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, την αναβάθμισης της γειτονιάς, της ενορίας μας η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο μόνος δρόμος.

Απαιτείται γνώση τόσο των προβλημάτων όσο και των διαθέσιμων λύσεών τους, γνώση των απαιτούμενων διαδικασιών, αφοσίωση, επιμονή και υπομονή. Εκπροσωπώ το σπιράλ στο ΔΣ της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι από το 2019 και από το 2022 στο ΔΣ του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Η τακτική παρακολούθηση των ΔΣ αυτών των οργανισμών με καθιστά πλήρως ενήμερη τόσο για τα διοικητικά προβλήματα τους όσο και για τους λόγους που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη και εξέλιξη τους. Είμαι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της δημοτικής παράταξης σπιράλ από 1/1/2022 όπου επεξεργαστήκαμε το σύνολο των προβλημάτων της Πάτρας μας και τις λύσεις τους με την συνεργασία των ομάδων εργασίας και τους επικεφαλής τους  με συνέπεια, οργάνωση, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα.

Αγαπητέ συνδημότη οι επιλογές σου την 8η Οκτωβρίου θα καθορίσουν την καθημερινότητά σου για τα επόμενα 5 χρόνια. Θα ήθελα να είμαι η επιλογή σου για την αλλαγή.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις