Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αντώνης Χαροκόπος: Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών- "Μετά από 9 χρόνια, ήρθε η ώρα να αλλάξουμε"

Αντώνης Χαροκόπος: Αισιόδοξος για το απο...

Μετά από σημαντική διαδρομή σε Δήμο και Περιφέρεια, υποψήφιος για την Πάτρα με τον Βασίλη Αϊβαλή

Ο Αντώνης Χαροκόπος έχει συνδέσει το όνομά του με την κοινωνική πολιτική και τις διεκδικήσεις των Ατόμων με Αναπηρία.

Μετά από μια αξιοσημείωτη διαδρομή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, επιστρέφει στον Δήμο Πατρέων ως υποψήφιος με το συνδυασμό "Πάτρα, Σπουδαια και Πάλι" του Βασίλη Αιβαλή και ανοίγει τα... χαρτιά του στο thebest.gr λίγες ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Η αλήθεια είναι ότι παρότι έχουν γίνει βήματα προόδου και παρεμβάσεις στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα άτομα με κινητικές αναπηρίες αλλά με τυφλότητα, κώφωση και άλλες παθήσεις είναι σημαντικά και καθημερινά

Επιστροφή στον Δήμο Πατρέων μετά από μακρά ενασχόληση με την Περιφέρεια. Πώς λάβατε αυτή την απόφαση;

Αποφάσισα να συνεχίσω την πολυετή μου μάχη, αυτή τη φορά ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, θέλοντας να γίνει η Πάτρα μία πόλη χωρίς ανισότητες. Μια πόλη που αγωνίζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει την ανεργία, να γίνει πόλος έλξης και να είναι στο επίκεντρο σημαντικών επιλογών και πρωτοβουλιών που πρέπει να αναληφθούν άμεσα. Νιώθω ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση όταν καταφέρνω με τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτω να συμβάλω στην στήριξη των πολιτών, ειδικά των πιο αδύναμων και να βρίσκομαι σε διαρκή επικοινωνία με την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Πώς βλέπετε την κατάσταση στην Πάτρα σήμερα; Είναι σε κομβικό σημείο πιστεύετε η πόλη σε σχέση με το αναπτυξιακό της μέλλον;

Η Πάτρα ως ένα μεγάλο αστικό κέντρο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα του πολίτη. Από την καθαριότητα έως το κυκλοφοριακό και από την ανεμπόδιστη πρόσβαση έως την απασχόληση και τη δημιουργία θέσεως εργασίας η Πάτρα χρειάζεται να εκσυγχρονιστεί σε πολλούς τομείς.Η παράταξη στην οποία συμμετέχω ως υποψήφιος έχει καταθέσει συγκεκριμένες και ολοκληρωμένες θέσεις που θα αναβαθμίσουν και θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης μας καθιστώντας την ελκυστική για διαβίωση ή ακόμα και για επίσκεψη.

Είναι η Πάτρα μια φιλική πόλη για τα ΑμεΑ; Ποια είναι η υφιστάμενη κατάσταση και τι εκτιμάτε ότι πρέπει να αλλάξει άμεσα;

Η αλήθεια είναι ότι παρότι έχουν γίνει βήματα προόδου και παρεμβάσεις στο δομημένο και φυσικό περιβάλλον, τα προβλήματα προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν όχι μόνο τα άτομα με κινητικές αναπηρίες αλλά με τυφλότητα, κώφωση και άλλες παθήσεις είναι σημαντικά και καθημερινά. Είναι λυπηρό, καθημερινά, τα άτομα με αναπηρία να αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα προσβασιμότητας στην πόλη της Πάτρας.  Ράμπες πρόσβασης, οδηγοί τυφλών και διαβάσεις καταλαμβάνονται παράνομα από οχήματα, τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα με αποτέλεσμα η προσπελασιμότητα να καθίσταται από δύσκολη έως αδύνατη.Δεδομένου ότι η τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού συνιστούν βασικούς πυλώνες, όντας εγγύτερα στον πολίτη και στην χαρτογράφηση των αναγκών του, είναι επιτακτική η ανάγκη να διασφαλίζουν με πολεοδομικά και χρηματοδοτικά εργαλεία την ανεμπόδιστη πρόσβαση στο φυσικό, στο δομημένο, στο ψηφιακό περιβάλλον, στη συγκοινωνία, στα σχολεία, στην απασχόληση, στις τοπικές επιχειρήσεις, στις πολιτιστικές εκδηλώσεις με βάση τα πρότυπα του καθολικού σχεδιασμού.

Χωρίς να μηδενίσω το έργο της Δημοτικής Αρχής, πιστεύω ότι μετά από 9 συναπτά έτη διοίκησης, χρειάζεται μία αλλαγή καθώς έχει επέλθει στασιμότητα. Κρατάμε οτιδήποτε καλό έχει υλοποιηθεί και αλλάζουμε ταχύτητα προς το μέλλον και την εξέλιξη

Τι φιλοδοξείτε να προσφέρετε εφόσον εκλεγείτε Δημοτικός Σύμβουλος;

Βασικός μου στόχος είναι να ασχοληθώ με θέματα που πρώτα και κύρια αγγίζουν τον πολίτη στην καθημερινότητά του και ειδικά τον πολίτη με αναπηρία όπως η επαναφορά της υπηρεσίας για τη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με κινητική αναπηρία που αποδειγμένα έχουν ανάγκη της εν λόγω υπηρεσίας. Επίσης, διατηρώντας τις θετικές ενέργειες της παρούσας Δημοτική Αρχής, να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση των κοινωνικών παροχών (Κοινωνικό Παντοπωλείο, δομή αστέγων, δομή για την τρίτη ηλικία κ.α.) που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος στους αδύναμους κοινωνικά συμπολίτες μας, να διαμορφώσουμε και να επεκτείνουμε το πρόγραμμα των θερινών κατασκηνώσεων για τα παιδιά των δημοτών.    

Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα;  Πιστεύετε ότι οι Πατρινοί είναι έτοιμοι να επιχειρήσουν αλλαγή;

Κάθε εκλογική διαδικασία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, οι υψηλοί στόχοι που έχει θέσει η παράταξη για το μέλλον, με οδήγησε να θέσω υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του Βασίλη Αϊβαλή βλέποντας τι πρεσβεύει ως επικεφαλής, ποιες είναι οι απόψεις του για την κοινωνική πολιτική. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω είμαι αισιόδοξος για την έκβαση των εκλογών. Προσωπικά, χωρίς να μηδενίσω το έργο της Δημοτικής Αρχής, πιστεύω ότι μετά από 9 συναπτά έτη διοίκησης, χρειάζεται μία αλλαγή καθώς έχει επέλθει στασιμότητα. Κρατάμε οτιδήποτε καλό έχει υλοποιηθεί και αλλάζουμε ταχύτητα προς το μέλλον και την εξέλιξη.   

Τι θα λέγατε σε έναν πολίτη της Πάτρας αν τον είχατε απέναντί σας λίγο πριν ρίξει την ψήφο του στην κάλπη;

Οι πολίτες στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μία παράταξη που συνδυάζει εμπειρία, γνώση και τη συμμετοχή νέων ατόμων που έχουν όρεξη να προσφέρουν στην πόλη που κατοικούν. Που θέλουν μία πόλη χωρίς αποκλεισμούς, μία Δημοτική Αρχή που θα βρίσκεται δίπλα στον πολίτη, από τα Καμίνια μέχρι την Ροδινή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις