Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στο χείλος του «πυρηνικού πολέμου» η κορεατική χερσόνησος

Στο χείλος του «πυρηνικού πολέμου» η κορ...

Ο πρέσβης της Βόρειας Κορέας κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα ότι προκαλούν "μια επικίνδυνη κατάσταση"

Η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται «στα πρόθυρα πυρηνικού πολέμου», απείλησε σήμερα Τρίτη ο εκπρόσωπος της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ, επιρρίπτοντας την ευθύνη στις «απερίσκεπτες μηχανορραφίες» των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η στρατιωτική κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και γύρω από αυτήν οδεύει προς το χείλος ενός πυρηνικού πολέμου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρεσβευτής της Πιονγκγιάνγκ, Κιμ Σονγκ, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ασκώντας δριμεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η Ουάσινγκτον στη βορειοανατολική Ασία.

Ο Κιμ Σονγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα ότι προκαλούν «μια επικίνδυνη κατάσταση». Ως αποτέλεσμα, η χώρα του αναγκάζεται «να επιταχύνει την ανάπτυξη των δυνατοτήτων αυτοάμυνας», υποστήριξε. 

«Λόγω της συκοφαντικής και ταπεινωτικής πολιτικής της να εξαρτάται από εξωτερικές δυνάμεις», είπε ο Κιμ στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση, «η κορεατική χερσόνησος βρίσκεται μια τρίχα μακριά από άμεσο κίνδυνο πυρηνικού πολέμου».

Σχολίασε ακόμα τον πρόσφατο σχηματισμό της Πυρηνικής Συμβουλευτικής Ομάδας, μέσω της οποίας οι Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζουν να ενσωματώσουν καλύτερα την πυρηνική τους ικανότητα με τις συμβατικές δυνάμεις της Νότιας Κορέας, με τους δύο συμμάχους να αυξάνουν την ανταλλαγή πληροφοριών και τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης.

Ο Κιμ σχολίασε ότι η ομάδα ήταν «δεσμευμένη στον σχεδιασμό, τη λειτουργία και την εκτέλεση ενός προληπτικού πυρηνικού χτυπήματος κατά της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας».

«Οι ΗΠΑ προχωρούν τώρα στο πρακτικό στάδιο της υλοποίησης της απαίσιας πρόθεσής τους να προκαλέσουν πυρηνικό πόλεμο στέλνοντας συχνά στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια και στρατηγικά πυρηνικά βομβαρδιστικά που φέρουν πυρηνικά όπλα μέσα και γύρω από την κορεατική χερσόνησο για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες», είπε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις