Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πειραιάς: Καλά στην υγεία τους οι δύο ναυτικοί που έπεσαν στη θάλασσα

Πειραιάς: Καλά στην υγεία τους οι δύο να...

Έρευνα για το περιστατικό

Τα δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου καταμαράν speed runner jet, φαίνεται ότι είναι καλά στην υγεία τους και θα πάρουν σύντομα εξιτήριο.

Σημειώνεται ότι οι δύο άντρες έπεσαν κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο λιμάνι του Πειραιά, έπεσαν υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το πλοίο στη θάλασσα, και μεταφέρθηκαν στο γενικό νοσοκομείο της Νίκαιας.

Όπως ανακοινώθηκε από το λιμενικό ο 34χρονος ναυτικός θα λάβει εξιτήριο σήμερα το βράδυ, ενώ ο 55χρονος ναυτικός θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο

Τρεις συλλήψεις

Τη σύλληψη του πλοίαρχου, του ύπαρχου και του λοστρόμου του ταχύπλοου καταμαράν speed runner jet μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα στο λιμάνι του Πειραιά ενώ εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού, διέταξε η Εισαγγελία Πειραιά.

 Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, οι δύο ναυτικοί, 55 και 34 ετών, υποβάλλονται σε γενικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο της Νίκαιας.

Την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού με τους δύο ναυτικούς που έπεσαν στη θάλασσα και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοϊας ζητούν, με κοινή ανακοίνωσή τους, τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων.

 Τα σωματεία αναφέρουν ότι οι δύο ναυτεργάτες πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού με μάνικα νερού στην αριστερή πλευρά του πλοίου, στον χώρο που βρίσκονται οι σωσίβιοι λέμβοι (βαρελάκια), χωρίς κανένα μέτρο προστασίας (ζώνες ασφαλείας, σκαλωσιές, κράνη κ.ά.).

ΠΕΝΕΝ: Ζητά έρευνα

Τη διερεύνση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, «οι εργασίες γίνονταν στον εξωτερικό χώρο του πλοίου που απαγορεύεται χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί τα μέσα ασφαλείας και προστασίας». «Η οποιαδήποτε εκτέλεση εργασίας που απαγορεύεται από τη νομοθεσία και η μη εφαρμογή των κανόνων ασφαλείας αποτελούν θανάσιμο κίνδυνο για τους Ναυτεργάτες και οι ευθύνες εταιριών - ΥΕΝ - Λιμενικών Αρχών είναι τεράστιες», σημειώνει, στην ανακοίνωσή της, η ΠΕΝΕΝ.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις