Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Γέμισε ασφυκτικά για τον Οιδίποδα το θερινό δημοτικό θέατρο

Πάτρα: Γέμισε ασφυκτικά για τον Οιδίποδα...

Δείτε ΦΩΤΟ

Την εκπληκτική παράσταση «Οιδίπους Τύραννος» του Σοφοκλή, μια  από τις πιο γνωστές τραγωδίες του αρχαίου Ελληνικού Θεάτρου, που σκηνοθετεί ο Σίμος Κακάλας, σε μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, η οποία «πατάει» πάνω στα πρότυπα της λιτότητας και της κινηματογραφικής αφήγησης, αναδεικνύοντας όλα όσα πραγματεύεται το έργο και τα οποία συνδέονται με  τη μοίρα, την ηθική ευθύνη και την τιμωρία, απόλαυσε το βράδυ της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου το θεατρόφιλο κοινό της Πάτρας που γέμισε ασφυκτικά το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Πάτρας της οδού Ρίτσου.

Οι καταπληκτικές ερμηνείες του Γιάννη Στάνκογλου, της Μαριλίτας Λαμπροπούλου,  του Γιάννη Νταλιάνη , του  Χρήστου Μαλάκη, του  Γιώργου Αμούτζα και του Πανάγου Ιωακείμ καθήλωσαν το κοινό, το οποίο απόλαυσε μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις που φιλοξένησε φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ του Δήμου της Πάτρας.

Το μυστήριο και οι ανατροπές, ο μαγευτικός χορός και  η εξαιρετική μουσική, έφεραν με ξεχωριστό τρόπο στο προσκήνιο όλα τα μηνύματα του έργου, ένα πολιτικό και κοινωνικό θρίλερ που αποκαλύπτει τον ανθρώπινο χαρακτήρα των ηρώων, τις εσωτερικές συγκρούσεις τους και το βάρος της γνώσης και της ευθύνης που κουβαλάνε.

Ο σκηνοθέτης στήνει με αιχμηρό τρόπο ένα πολιτικό και κοινωνικό θρίλερ βασισμένο στον ανθρώπινο χαρακτήρα των ηρώων, τις εσωτερικές συγκρούσεις τους και τις συγκλονιστικές δραματικές εξελίξεις….

Την παράσταση παρακολούθησε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, δημοτικοί – διαμερισματικοί σύμβουλοι και μέλη του Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Συντελεστές: Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας,Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας,Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου, Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας, Μουσική: Φώτης Σιώτας, Κίνηση: Σοφία Πάσχου, Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος, Μάσκες: Μάρθα Φωκά,Βοηθός σκηνοθέτη: Γιώργος Παύλου, Βοηθός σκηνογράφου: Σοφία Θεοδωράκη, Μακιγιάζ: Σίσσυ Πετροπούλου, Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας.

Διανομή: Οιδίπους:Γιάννης Στάνκογλου, Ιοκάστη:Μαριλίτα Λαμπροπούλου,  Κρέων: Γιάννης Νταλιάνης, Τειρεσίας: Χρήστος Μαλάκης, Αγγελιοφόρος: Γιώργος Αμούτζας, Υπηρέτης: Πανάγος Ιωακείμ

Χορός (αλφαβητικά): Γιώργος Αμούτζας, Μάρκος Γέττος, Πανάγος Ιωακείμ, Σίμος Κακάλας, Απόστολος Καμιτσάκης, Αυγουστίνος Κούμουλος, Γιώργος Λόξας, Παύλος Παυλίδης

Μουσικός επί σκηνής: Φώτης Σιώτας

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture