Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Πάμε όλοι μαζί για δεύτερη θητεία, με σχέδιο, δράση και αποτέλεσμα» -Τα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου

Δήμαρχος Αιγιαλείας: «Πάμε όλοι μαζί για...

Η ανακοίνωση

Γεμάτη ενθουσιασμό και αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η εκδήλωση για τον αγιασμό και την επίσημη έναρξη λειτουργίας του εκλογικού κέντρου της παράταξης «αιγιάλεια τώρα» του δημάρχου και εκ νέου υποψηφίου κ. Δημήτρη Καλογερόπουλου.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Η ανταπόκριση του κόσμου που κατέκλυσε το τμήμα της Μητροπόλεως μπροστά από το γραφείο ήταν ενδεικτική της σχέσης εμπιστοσύνης που έχει χτιστεί μεταξύ της δημοτικής αρχής και των δημοτών και που πλέον αναμένεται να αποτυπωθεί και στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Τον αγιασμό τέλεσε στον εσωτερικό χώρο του γραφείου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα του Δημάρχου. Ακολούθως ο κ. Καλογερόπουλος με γλαφυρό και ανθρώπινο λόγο απευθύνθηκε στους εκατοντάδες συμπολίτες που έδωσαν το παρών σε αυτή την πρώτη γιορτή, ενόψει της εκλογικής μάχης της 8ης Οκτωβρίου.

«Είμαστε όλοι μαζί εδώ, για να ξεκινήσουμε μια νέα αναπτυξιακή πορεία στον Δήμο Αιγιαλείας, για να φτιάξουμε τη γέφυρα του μέλλοντος, να προχωρήσουμε μπροστά. Στεκόμαστε ενώπιον σας για να σας πούμε ότι μπαίνουμε στην κρίση σας, στην ψυχή σας, στην καρδιά και στη σκέψη σας, για να αποφασίσετε εσείς τι θέλετε για σας, για το τώρα, για το μέλλον, τι θέλετε για την περιοχή, τι θέλετε για τα παιδιά σας» ξεκίνησε ο Δήμαρχος συνεχίζοντας: «Οι ελπίδες του 2019 δικαιώθηκαν, οι φόβοι εξαφανίστηκαν, τα βαριά σύννεφα της ανησυχίας δεν υπάρχουν πάνω από το Αίγιο και την Αιγιάλεια» αναφερόμενος στην θλιβερή και επικίνδυνη εικόνα που παρέλαβε η σημερινή δημοτική αρχή με τους σωρούς σκουπιδιών στους δρόμους το φθινόπωρο του 2019. «Είμαστε περήφανοι κι εσείς μαζί μας, γιατί πρώτη φορά από το 1974 μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε πρόβλημα και κίνδυνος με σκουπίδια παντού και με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Στη συνέχεια, ο κ. Καλογερόπουλος αναφέρθηκε σε κάποια από τα σημαντικότερα έργα της θητείας του, ξεκινώντας από το εμβληματικό έργο της κατασκευής του διυλιστηρίου νερού του ποταμού Σελινούντα, που μπήκε σε χρηματοδότηση και οι διαδικασίες προχωρούν, ώστε σε σύντομο διάστημα να εξασφαλιστεί φθηνό και ποιοτικό νερό για τη σημερινή και τις επόμενες γενιές. Στη συνέχεια μίλησε για τη Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης και αναμένεται να είναι έτοιμο σε 18 μήνες μετά την εγκατάσταση του αναδόχου. Βεβαίως έγινε αναφορά στο αποχετευτικό δίκτυο της παραλιακής ζώνης της Αιγιάλειας που έχει ολοκληρωθεί κατά 90%, για την επέκταση της αποχέτευσης σε Τέμενη-Διγελιώτικα-Βαλιμίτικα, στην κατασκευή του εργοστασίου επεξεργασίας λυματολάσπης, στη μείωση του τιμολογίου νερού σε όλη την Αιγιάλεια, σε νέα δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, στην ουσιαστική αξιοποίηση της Λιμενικής Ζώνης του Αιγίου με την αξιοποίηση των κτιρίων της Χαρτοποιίας μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος και στην εκπόνηση master plan που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και την κατασκευή μαρίνας στην παραλία Αλυκής. Δεν έλειψε από τις αναφορές η ολοκλήρωση της Πλατείας Αγίας Λαύρας παρ’όλα τα εμπόδια αλλά και η σύντομη ολοκλήρωση της Τρίγωνης Πλατείας. Μια από τις σπουδαιότερες πρωτοβουλίες που θα λύσει πολλά προβλήματα ετών είναι και η εκπόνηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού, η μελέτη του οποίου ανατέθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Εκτός από τα μεγάλα έργα, οι μικρότερες παρεμβάσεις στην καθημερινότητα έχουν μέγιστη σημασία, όπως σημείωσε ο δήμαρχος, αναφερόμενος επιγραμματικά στην οργανωμένη και αποτελεσματική διαχείριση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, στη βελτίωση των σχολικών κτιρίων και εξασφάλιση προσβασιμότητας για ΑμΕΑ, στη θεμελίωση και ολοκλήρωση του νέου ΕΚΑΜΕ, στη δημιουργία πάρκινγκ σε Αίγιο και δημοτικές ενότητες, στις αναβαθμισμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, στην επανατοποθέτηση 26 νέων παιδικών χαρών έως το τέλος του έτους, στην προώθηση δημιουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου γυναικών-θυμάτων έμφυλης βίας, στην καθημερινή φροντίδα οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών μέσω της Πρόνοιας και του Κέντρου Κοινότητας κ.α.. «Στόχος μας για την επόμενη πενταετία πέρα από την ολοκλήρωση των εμβληματικών έργων, που έχουμε δρομολογήσει, είναι η καθημερινότητα. Ακόμα περισσότερες Παιδικές Χαρές, Πλατείες και Χώρους Αθλοπαιδιών, Αγροτική και Αστική Οδοποιία, Πεζόδρομοι, Ποδηλατικές Διαδρομές. Σε όλες τις ενότητες του Δήμου μας» πρόσθεσε ο κ. Καλογερόπουλος, 

Σε πολιτικό επίπεδο, ο κ. Καλογερόπουλος σημείωσε ότι η παράταξη «αιγιάλεια τώρα» έχει το πολυπληθέστερο ψηφοδέλτιο σε όλη την Αχαΐα με 408 υποψηφίους και στον πιστό του έρωτα στην τοπική αυτοδιοίκηση επί συναπτά 30 έτη. «Ζητώ στις εκλογές να κάνετε την επιλογή σας με ένα και μοναδικό κριτήριο: ή πάμε πίσω στον γκρεμό και στην απραξία ή πάμε μπροστά για πρώτη φορά, εκλέγοντας εκ νέου τη δημοτική αρχή για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό του έργου της. Για μένα δεν υπάρχουν «διακριτοί» και «παραγονταίοι». Η καρέκλα του δημάρχου μύριζε πιέσεις και εκβιασμούς από τέτοιους "διακριτούς". Τους πέταξα από πάνω μου. Χωρίς βαρίδια, προχωράμε με τους συνεργάτες μου, που δεν τους ξεχωρίζω σε πρώτους και τελευταίους, ώστε να σπάσει επιτέλους η κατάρα του πρώην Δήμου Αιγίου και νυν Δήμου Αιγιαλείας που δεν εκλέγει ποτέ τον ίδιο δήμαρχο για δεύτερη συνεχή θητεία. Δεν μπορεί να ήταν όλοι οι δήμαρχοι ανίκανοι!»

Κλείνοντας ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και κάλεσε τον κόσμο να δώσει στη δημοτική αρχή την πολύτιμη ευκαιρία της επανεκλογής: «Βοηθήστε με για να πάμε την Αιγιάλεια μπροστά, όλοι μαζί, δυνατά! Πάμε για το δεύτερο ημίχρονο, για το σχέδιο, για τη δράση και το αποτέλεσμα!», βροντοφώναξε εν μέσω ιαχών και χειροκροτημάτων.

Το εκλογικό γραφείο της παράταξης «αιγιάλεια τώρα» λειτουργεί στη Μητροπόλεως 20 στο Αίγιο (πρώην Εμπορική Τράπεζα).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις