Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΒΙΝΤΕΟ σοκ από τη διάσωση 5χρονης σε ταβέρνα που κινδύνευε να πνιγεί από φαγητό μπροστά στους γονείς της

ΒΙΝΤΕΟ σοκ από τη διάσωση 5χρονης σε ταβ...

Στην Κρήτη

Ένα 5χρονο κορίτσι στην Κρήτη  παραλίγο να πνιγεί ωστόσο την έσωσε θαμώνας καταστήματος με την χρήση της λαβής Χάιμλιχ. Η 5χρονη παραλίγο να πνιγεί από το φαγητό που έτρωγε σε ταβέρνα μπροστά στους γονείς της.

Συγκεκριμένα, βίντεο που κατέγραψε το περιστατικό απεικονίζει την ηρωική προσπάθεια ενός θαμώνα της ταβέρνας στο χωριό Λαγολιό στην Κρήτη, όπου βρισκόταν η 5χρονη μαζί με τους γονείς της, να την σώσει με την χρήση της λαβής Χάιμλιχ.

Ξαφνικά το κοριτσάκι δεν μπορούσε να πάρει ανάσα και αμέσως έτρεξε στο τραπέζι όπου κάθονταν, ένας θαμώνας και ξεκίνησε να κάνει στο παιδί τη λαβή χάιμλιχ προκειμένου να του βγάλει το ξένο σώμα που είχε. Μετά από λίγο το παιδί έβγαλε το φαγητό που είχε φάει και έτρεξε στην αγκαλιά του πατέρα της.

 Το βίντεο, στο οποίο υπάρχει και φυσικός ήχος, σοκάρει, ενώ το κορίτσι όταν τελικά βγάζει το φαγητό του φωνάζει «μπαμπά, μπαμπά» κλαίγοντας.

Ο άνθρωπος που έσωσε το παιδί αναφέρει πόσο σημαντικό ήταν το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που έγινε στην αίθουσα του σχολείου στο χωριό.

Επισημαίνεται πως η λαβή Χάιμλιχ είναι μία τεχνική για την αποφυγή του πνιγμού λόγω απόφραξης του αναπνευστικού σωλήνα από ξένο σώμα. Επινοήθηκε από τον Αμερικανό χειρουργό Henry Heimlich ο οποίος την παρουσίασε στην ιατρική κοινότητα το 1974. Ο εν λόγω χειρισμός μπορεί να σώσει τη ζωή ενηλίκων και παιδιών λόγω πνιγμού από την κατάποση τροφής ή ξένου σώματος όπως ένα παιχνίδι που φράζει τους αεραγωγούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις