Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Φεστιβάλ «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» με ένα μεγάλο αερόστατο αγάπης να καταφτάνει στην Πάτρα

Πάτρα: Φεστιβάλ «Γίνε Δότης Μυελού των Ο...

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Οργανισμός Safety Project σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  και τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, κο  Χαράλαμπο Μπονάνο, πραγματοποιεί το Φεστιβάλ στην Πάτρα: «Γίνε Δότης Μυελού των Οστών» με ένα μεγάλο αερόστατο αγάπης να καταφτάνει στην Πάτρα.

Από τις 6:00 μ.μ. θα ξεκινήσει το Φεστιβάλ, με Είσοδο Ελεύθερη για όλους.  Πρώτα θα μπουν στο αερόστατο αγαπημένοι καλλιτέχνες και παιδιά νικητές του παιδικού καρκίνου. Η Ευρυδίκη με την 3χρονη πρέσβειρα Άννα - Αποστολία, οι 1550 με άλλα παιδιά και πολλοί αγαπημένοι καλλιτέχνες.  Το αερόστατο θα ανέβει ελεγχόμενα για να στείλουμε μακριά το μήνυμα "Γίνε Δότης Μυελού των Οστών". Όλοι μπορούν να μπουν στο αερόστατο και να βγάλουν φωτογραφίες! Το ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή θα είναι εκεί, για να ενημερώνει και να κάνει νέες εγγραφές!

Αγαπημένοι ήρωες των παιδιών και μασκώτ, ξυλοπόδαροι θα είναι εκεί για να παίξουν μαζί τους! Κατά τις 8:30 μ.μ. θα ξεκινήσει η απονομή επαίνων σε ιατρούς και φορείς υποστηρικτές. Πυροτεχνήματα θα χρωματίσουν τον ουρανό και η συναυλία θα ξεκινήσει με την 9χρονη Θέλια Κούφη που θα πει 2 δικά της τραγούδια, οι 1550 θα πάρουν τη σκυτάλη και θα γίνει η κορύφωση με την Ευρυδίκη που έχει κάνει νέες επιτυχίες! 

Λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή η πρόεδρος του Οργανισμού και δημοσιογράφος Ελένη Βασιλοπούλου μίλησε στο thebest.gr. 

 

Οι δράσεις που ξεκίνησαν πριν από πολλούς μήνες με σκοπό την ευαισθητοποίηση για τη δωρεά μυελού των οστών είναι μεγάλη. Πώς αισθάνεστε γι΄αυτό;

Ε.Β.:  Μετά από την  προσωπική μου εμπειρία με το παιδί μας, την ανιψιά μου, που σήμερα χαίρει άκρας υγείας, έπειτα από τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο και δυο μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών (από ξένους δότες) και την ίδρυση του Οργανισμού Safety Project, έχω ως βασική μου υποχρέωση, να διοργανώνω κάθε χρόνο το Φεστιβάλ "Γίνε Δότης Μυελού των Οστών". Σκοπός μου, αλλά και όλων των μελών μας, είναι να ενημερωθεί ο κόσμος και να γίνουν περισσότεροι οι δότες μυελού των οστών. Χαίρομαι, που γίνονται δράσεις κι από άλλους φορείς, γιατί ποτέ δεν αρκεί και δεν επαρκεί, ο νυν αριθμός Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Σ' αυτό οφείλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας, Χαράλαμπο Μπονάνο, γιατί είναι ευαισθητοποιημένος και πάντα ανταποκρίνεται με χαρά, στις ιδέες μου, για τον ιερό σκοπό μας!    

 Πώς αποτυπώνεται αυτή η ανταπόκριση; 

Ε.Β.: Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου από τις 6:00 μ.μ. στον Φάρο της Πάτρας, οι πολίτες της Πάτρας, οι φοιτητές αλλά και οι οικογένειες από άλλες πόλεις, θα έρθουν για να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν και να γίνουν Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών! Η ανταπόκριση είναι ήδη μεγάλη! Αδημονούν να δουν από κοντά το αερόστατο, να βγάλουν φωτογραφίες σ' αυτό, να χειροκροτήσουν τους μικρούς πρωταγωνιστές, που νίκησαν τον παιδικό καρκίνο και θα στείλουν ψηλά, το μήνυμα με το αερόστατο "Γίνε Δότης Μυελού των Οστών". Μαζί μας, η αγαπημένη τραγουδίστρια Ευρυδίκη, με τους λατρεμένους 1550 για μια συναυλία, ανοιχτή πρός όλους! Είναι σημαντικό να ενωθούμε, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να στηρίξουμε και να σώσουμε ένα συνάνθρωπο μας! Η φετινή καμπάνια λεει "Σάλιωσε το", γιατί με λίγο σάλιο σε μια μπατονέτα γίνεσαι Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών κι αν τύχει να είσαι συμβατός με ένα παιδί, τότε δίνεις αίμα! 

 Πόσο σημαντικό είναι να τονίζουμε ότι όσο κι αν αυξάνεται ο αριθμός των δοτών δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε;

Ε.Β.: Το δικό μας παιδί, ήταν ένα τυχερό παιδί, εφόσον οι περισσότεροι στην οικογένεια μου, ήμασταν Δότες Μυελού των Οστών, αλλά κανείς μας, συμβατός. Συνεπώς, το να ενεργοποιηθεί η παγκόσμια τράπεζα και να βρεθούν δύο δότες (μια Ελληνίδα μητέρα και ένας νεαρός από το Ισραήλ), μας έκανε να κατανοήσουμε ότι όσο πιο πολλοί είμαστε, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, υπάρχουν παιδιά, συνάνθρωποι μας, που αναζητούν ένα δότη για να ζήσουν. 

Θέλω να ξέρετε ότι πρόσφατα μίλησα με μια οικογένεια, όπου το μωρό τους, η μόλις 10 μηνών Ζωή, αναζητά έναν δότη μυελού των οστών. Ας αντιληφθεί ο κάθε ένας από εμάς, ότι χρειάζεται λίγο σάλιο σε μια μπατονέτα, και όπως ανέφερα ξανά,  αν είσαι τυχερός θα σώσεις ένα παιδί, έναν συνάνθρωπο μας, τότε δίνεις αίμα. 

Στις 17 Σεπτεμβρίου έρχεται στην Πάτρα ένα αερόστατο… Μιλήστε μας γι΄αυτό…

Ε.Β.: Θέλω να προσκαλέσω όλο τον κόσμο, όπου κι αν είστε, ελάτε μαζί μας. Την Κυριακή Σεπτεμβρίου από τις 6:00 μ.μ. στον Φάρο της Πάτρας, θα υπάρχει ένα μεγάλο αερόστατο το οποίο θα ανυψωθεί  (ελεγχόμενα) για να στείλουμε το μήνυμα "Γίνε Δότης Μυελού των Οστών". Η γνωστή τραγουδίστρια  Ευρυδίκη, με τα παιδιά - νικητές του παιδικού καρκίνου, μαζί με τους 1550 και τον Αντιπεριφερειάρχη, Χαράλαμπο Μπονάνο, θα πετάξουν (ελεγχόμενη πτήση) με το αερόστατο. Η εταιρεία Skyline, και ο κος Κοτζαγερίδης, θα έρθουν με το μεγάλο αερόστατο στην Πάτρα, για να στηρίξουν τον ιερό σκοπό μας! 

Το ΚΕΔΜΟΠ - Χάρισε Ζωή, θα είναι εκεί για την ενημέρωση και τις εγγραφές. Έπειτα θα ακολουθήσει η συναυλία! Πρώτα θα τραγουδήσει η 9χρονη Θέλια Κούφη, ενώ οι σας περιμένει ένα αξέχαστο βράδυ με την ΕΥΡΥΔΙΚΗ στα καλύτερα της και τους 1550. Το συντονισμό και την παρουσίαση έχει αναλάβει ο Γιάννη Πομώνης! Θα κάνουμε και απονομή τιμητικών επαίνων, όπου ανάμεσα τους θα τιμήσουμε τη μνήμη δυο σημαντικών γυναικών, της Μαριάννας Βαρδινογιάννη και της Πατρινής Βάσως Μεντζελοπούλου. 

Θέλω να ευχαριστήσω, Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο,  το Πανεπιστήμιο Πατρών, την Ήρα Κουρή, την Κατερίνα Βέργη, την Αμάντα Τσουτσάνη, τα μέλη - εθελοντές του Οργανισμού Safety Project, τον Δημήτρη Χαλιώτη και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και την κα Βάσω Αγγελάκη, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με το Χάρισε Ζωή!  Ευχαριστούμε επίσης τους υποστηρικτές του Φεστιβάλ "Γίνε Δότης Μυελού των Οστών": LOUX, Skyline balloons, Hemoglobe, ΚΑΛΛΕΡΓΗΣ Μηχανήματα, ΦΑΡΟΣ εν Πάτραις, Astir Hotel Patras, Ammousa, Enarxi, Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΒΕΡΓΗ, Juniorsevents, Καρναβαλικός Οργανισμός Πάτρας. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις