Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 9-12 ετών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Εκπαιδευτική δράση για παιδιά 9-12 ετών ...

Την Κυριακή 24-9-2023

 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας συμμετέχοντας στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρες 11.00-13.00, εκπαιδευτική δράση για παιδιά Γ΄- ΣΤ΄ Δημοτικού με τίτλο: «Αναβίωση των παιχνιδιών της αρχαιότητας».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1) Θεματική περιήγηση στην αίθουσα του Ιδιωτικού Βίου. 

2) Προβολή (ppt) στον χώρο του αμφιθεάτρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών των ατομικών και ομαδικών παιχνιδιών της αρχαιότητας (πώς ήταν, πώς παίζονταν, πώς γνωρίζουμε τις ονομασίες τους κ.ά). Επιπλέον τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαδικτυακό παιχνίδι kahoot, μέσω του κινητού τηλεφώνου των γονιών τους. Τα παιδιά με τους γονείς τους θα πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήσεις, σχετικές με τα παιχνίδια της αρχαιότητας (λαμβάνοντας υπόψη τους τις πληροφορίες που θα τους έχουν δοθεί από την υπεύθυνη αρχαιολόγο της δράσης). Νικητής/τρια είναι όποιος/α απαντήσει πιο γρήγορα και σωστά στις περισσότερες ερωτήσεις.

3) Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την αναβίωση των ομαδικών παιχνιδιών της αρχαιότητας στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών. 


Υπεύθυνη σχεδιασμού και υλοποίησης της δράσης: Λίλα Κουτσουμπελίτη (αρχαιολόγος).


Δηλώσεις συμμετοχής: Τετάρτη 13-9-2023 έως Παρασκευή 15-9-2023 και ώρες 9.00-15.00 στο τηλ. 2613 616176 (Λ. Κουτσουμπελίτη).  Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture