Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στους 1.305 οι νεκροί μετά τον φονικό σεισμό στο Μαρόκο - Μηνύματα αλληλεγγύης από την ΕΕ

Στους 1.305 οι νεκροί μετά τον φονικό σε...

Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 1.832 εκ των οποίων 1.220 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Στους 1.305 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στο Μαρόκο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών, στον νεότερο προσωρινό απολογισμό της τραγωδίας.

Ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους 1.832 - εκ των οποίων 1.220 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - από την σεισμική δόνηση των 7 βαθμών που σημειώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής και το επίκεντρο της οποίας βρισκόταν στην επαρχία αλ Χαούζ, νοτιοδυτικά της τουριστικής πόλης Μαρακές.

Η ΕΕ είναι σε πλήρη αλληλεγγύη με τον λαό του Μαρόκου
Επιστολή στον Βασιλιά Μοχάμετ ΣΤ' του Μαρόκου απέστειλαν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εκφράζοντας τα συλλυπητήριά τους για τον φονικό σεισμό που έπληξε τη χώρα.

«Εμείς, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας την πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την τρομερή απώλεια ζωών μετά τον φοβερό σεισμό που σημειώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου 2023. Λυπούμαστε βαθιά για τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του τραγικού γεγονότος» αναφέρουν και υπογραμμίζουν ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της στέκονται σε πλήρη αλληλεγγύη με τον λαό του Μαρόκου αυτή τη δύσκολη στιγμή. Οι σκέψεις μας είναι με όλους τους Μαροκινούς που έχουν χάσει τα αγαπημένα μέλη της οικογένειάς τους και τους φίλους. Ευχόμαστε πλήρη και γρήγορη ανάρρωση σε όλους όσους έχουν τραυματιστεί». «Ως στενοί φίλοι και εταίροι του Μαρόκου, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε με όποιον τρόπο κρίνετε χρήσιμο» επισημαίνουν τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις